De ce consideră Mihaela Bilic că mezelurile sunt o supercarne

Mihaela Bilic a scris în urmă cu ceva vreme, pe rețelele de socializare, un mesaj despre mezeleuri, despre care spune că sunt o supercarne pe care, în loc să o apreciem, o defăimăm din cauza nitriților.

Pentru că de atunci s-a tot discutat pe marginea acestor afirmații făcute de nutriționist, aceasta a fost chemată La Măruță pentru a-și susține punctul de vedere. Pentru început, chiar Măruță a precizat:

"Toți medicii, toți nutriționiștii spun că mezelurile sunt iadul pe Pământ, tu spui altceva!"

Mihaela Bilic a susținut:

Mihaela Bilic: Știți cum scrie pe brânză că un kilogram de brânză se face din șapte litri de lapte? (...) Așa cum din lapte iese brânza, care este un super lapte, eu așa îl numesc, concentrat din lapte, așa este și cu mezelurile. (...) Mezelurile sunt ceva care concentrează grăsimea și proteina din carne, e mult mai puțină apă acolo.


Mihaela Bilic: Mănânci 50 de grame. În momentul în care e de bună calitate respectivul produs, iar calitatea se citește din ingrediente, porția de mezeluri nu se mânâncă la fel ca și carnea și porția de mezeluri este o treime din porția de carne.

Mihaela Bilic: Nu putem arunca la coș mezelurile, dar e o chestiune de alegere. Dacă iei produse care au mai mult de patru, cinci ingrediente pe etichetă, atunci nu e bine. (...) Mâncarea nu ne omoară, nici nu ne îmbolnăvește, sunt mai mulți factori cumulați!

Mihaela Bilic: "Excesul e uitat în poveste! Exces e mai mult de 150 de grame pe săptămână! (...) E un concentrat de carne, mănânci mai puțină!"
Mihaela Bilic: "Tot ce înseamnă soia, boabe, frunze, rădăcinoase au foarte mulți nitrați, 25 la sută din nitriți vin din apa pe care o bem, sunt în sol, noi avem enzime care neutralizează, singurii în pericol sunt bebelușii, iar pentru ei e ok să alegem o apă fără nitriți. " 
FOTO: Captură La Măruță 
Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni