• Emisiuni
  • La Măruță
  • Dan Ciotoi, diagnosticat cu cancer: "Eu, de felul meu, mănânc ciorbe, de aici trebuie să înceapă povestea mea"

Dan Ciotoi, diagnosticat cu cancer: "Eu, de felul meu, mănânc ciorbe, de aici trebuie să înceapă povestea mea"

Dan Ciotoi și-a petrecut prima lună din an prin spitale, din păcate.

Solistul trupei Generic a mers la mai mulți medici și, într-un final, a primit un diagnostic greu: cancer de colon în faza a doua. A ajuns, de urgență, pe masa de operație, unde i s-a extirpat o parte din colon. Și, așa cum spune, în timp ce face haz de necaz, totul a pornit de la...ciorbă.

„Eu, de felul meu, mănânc ciorbe, de aici trebuie să înceapă povestea mea, ca să se înțeleagă mai bine. Am plecat într-un turneu, în Germania și nu am mai mâncat ciorbe, am mâncat mai multă mâncare solidă, ce găsești pe traseu, cum te descurci. Am ajuns acasă, aveam niște crampe foarte puternice abdominale, semn că se întâmplă ceva. Am continuat așa, nu am putut să merg imediat la medic, pentru că urmau alte concerte, în țară. După ce am terminat ultimul concet în Brașov, era o zi de duminică."
​"Am un prieten doctor, doctor Șerp, din Sibiu, care are grijă de mine atunci când am nevoie și când mi-a făcut control, mi-a spus că sunt suspect de obstrucție intestinală. Mi-a dat imediat trimitere în Sibiu, la o clinică privat, doar că am zis că o să mă duc la Târgoviște că este mai aproape, dar nu știam că spitalul privat din Târgoviște nu era de urgență, era doar de control. Când am venit eu, nu aveau sămi facă un CT. Trebuia să fac un CT pentru că așa se recomandă la boala asta. Am avut norocul să cunosc alt doctor și m-a trimis la spitalul județean, dar nu mi-au făcut control CT nici acolo, nu știu de ce. Am stat trei, patru zile și am zis că sunt bine. M-au tratat de obstrucție intestinală fără un control, dar fără să-mi facă analizele care mi-au fost recomandate. M-au trimis acasă ca fiind sănătos. Pe deasupra, mi-au descoperit că am și diabet, dar ulterior s-a dovedit un diagnostic greșit. Nu am diabet."
"Acolo la spital eram pe hrană lichidă și acasă mi-au zis să trec pe hrană solidă. După două zile a început iar să mă doară, îmi era rău, noaptea nu am dormit deloc. Ulterior, am mers la un alt medic și m-am dus la un spital privat din Târgoviște și mi-au făcut CT-ul. Când au văzut rezultatul, m-au trimis de urgență la operație, în București. Mi-au spus că da, e grav. Practic, la ieșirea din spital mi-au zis că sunt aproape sănătos. sunt ok, și după aceea m-am trezit de urgență, la operați”.

„Nu am făcut ședințe de chimioterapie pentru că am avut faza a doua de cancer, adică cancerul nu se extinde și a rămas în bucata de colon extirpată. Dacă mai întârziam două, trei ore la operație, deja am avut o fisură la un intestin, dacă mai dura două-trei ore și mai aveam alte fisuri și întârziam, făceam septicemie abdominală. acum nu am restricții așa mari,am un regim bazat pe fructe, legume, iar la carne mănânc pui și pește. Da, acum sunt bine! Îți mai dau o veste bună, a vorbit Nelu Vlad cu mine, că nu vorbeam, înainte de asta chiar. O emisiune de la tine l-a făcut, m-a sunat, ne-am întâlnit! Sănătate, Nelu, să dea Dumnezeu să fie bine!"

FOTO: La Măruță

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni