• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Banii europeni pot vindeca sistemul sanitar! Duminică, la România, te iubesc!, Paula Herlo ne oferă un motiv să spunem: EU Yes La Vot!

Banii europeni pot vindeca sistemul sanitar! Duminică, la România, te iubesc!, Paula Herlo ne oferă un motiv să spunem: EU Yes La Vot!

Banii europeni pot vindeca sistemul sanitar! Duminică, la România, te iubesc!, Paula Herlo ne oferă un motiv să spunem: EU Yes La Vot!

România alocă mai puțin de jumătate din media europeană pe cap de locuitor pentru sistemul de sănătate, așa că fondurile europene sunt vitale pentru a ține în viață un sistem aproape de colaps.

Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, în cadrul campaniei Știrile PRO TV - EU Yes La Vot, Paula Herlo arată câte lucruri s-au făcut în spitalele din țara noastră cu banii accesați de la Uniunea Europeană, dar și ce fonduri riscăm să pierdem.

”România a avut șansa unei reforme în sănătate dacă erau accesate toate sumele nerambursabile. La fiecare tur de alegeri, în ultimii 19 ani, oficialii mergeau pe terenuri virane să anunțe începerea construcțiilor. Mai mult, au existat fonduri europene în valoare de un miliard și jumătate de euro care au fost pierdute din cauza incompetenței decidenților.

Duminică, la România, te iubesc!, vă invit să facem o călătorie în cele mai spectaculoase spitale din țară, transformate cu fonduri europene, exemple clare că se pot face lucruri dacă cei care conduc se implică. Vorbim și despre neputința autorităților de a accesa ce putem să primim. Banii europeni pot vindeca sistemul sanitar, iar noi altă șansă nu avem. Statul a demonstrat că altfel nu putem reforma acest domeniu”, a spus Paula Herlo.

Cu bani europeni, țara noastră ar putea schimba radical sistemul medical, iar termenul limită de accesare a fondurilor Programului Național de Reziliență, anul 2026, nu este foarte departe. Responsabilitatea e în mâna autorităților: Ministerul Sănătății, Președinți de Consilii Județene și Primari, care prin acest program pot trece examenul de competență în fața celor care i-au ales.

Nu ratați duminică, de la ora 18:00, o ediție România, te iubesc!, la PRO TV și pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni