• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Agricultură ca în vest și în România! Cu ajutorul fondurilor Europene, fermierii de la noi din țară pot face diferența. Duminică, la România, te iubesc!, o nouă ediție din campania EU Yes La Vot!

Agricultură ca în vest și în România! Cu ajutorul fondurilor Europene, fermierii de la noi din țară pot face diferența. Duminică, la România, te iubesc!, o nouă ediție din campania EU Yes La Vot!

Agricultură ca în vest și în România!  Cu ajutorul fondurilor Europene, fermierii de la noi din țară pot face diferența. Duminică, la România, te iubesc!, o nouă ediție din campania EU Yes La Vot!

Începând din 2015, fermierii români au încasat peste 2 miliarde de euro sub formă de fonduri nerambursabile, pentru aproape 67.000 de proiecte. Anul trecut au intrat peste 1,5 miliarde de euro pentru plăți directe, sub formă de subvenții. Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, într-o nouă ediție din campania EU Yes La Vot, Rareș Năstase ne arată poveștile de succes ale celor care au reușit să modernizeze agricultura cu finanțări externe.

Utilaje și echipamente, roboți de muls inteligenți, care recunosc animalele, sau grajduri cu sisteme computerizate, care fac singure curat printr-o apăsare de buton, sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-au implementat agricultorii și crescătorii de animale care lucrează la același nivel cu cei din vestul Europei.

„Îmi place mult că, printre agricultorii și crescătorii de animale filmați, am întâlnit mulți tineri. Majoritatea continuă activitatea părinților sau bunicilor, dar sunt tineri cu idei noi care caută tehnologii moderne. Implicit, vor să acceseze fonduri. Fără banii europeni pompați în fermele de la noi, nu prea poți vorbi de agricultură modernă“, a declarat Rareș Năstase.

În ediția din această săptămână, Rareș Năstase ajunge în mai multe zone din țară, unde va găsi condiții ca în occident și fermieri mulțumiți de achiziții, dar ne va prezenta și birocrația din sistem și alergătura pentru aprobarea proiectelor.

Nu ratați întregul reportaj, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită și pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni