• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Ancheta „Alchimia fraților Micula”, duminică, la România, te iubesc! Cosmin Savu: „E o poveste despre bani, mulți bani

Ancheta „Alchimia fraților Micula”, duminică, la România, te iubesc! Cosmin Savu: „E o poveste despre bani, mulți bani

Ancheta „Alchimia fraților Micula”, duminică, la România, te iubesc!  Cosmin Savu: „E o poveste despre bani, mulți bani

Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, vedem o anchetă despre o afacere dăunătoare pentru statul român care are de suferit și astăzi din cauza unor decizii luate cu ani în urmă.

În 2019, statul a fost nevoit să scoată din bugetul de rezervă peste un miliard de lei pentru a plăti daunele invocate de Ioan și Viorel Micula, doi oameni de afaceri din Bihor. Aceștia au câștigat un proces internațional la Centrul pentru Reglementarea Diferendelor pe Investiții de la Washington.

Un război judiciar, cu implicații financiare dureroase pentru România, care nu s-a încheiat pentru că la nivelul Comisiei Europene s-a considerat că acei bani erau nemeritați de către investitori și ar trebui recuperați.

Cosmin Savu a mers pe urmele fraților Micula și ne arată cum s-au transformat aceștia în investitori strategici, dar și ce s-a ales de hotelurile, vilele sau terenurile cumpărate, de-a lungul anilor, pe litoralul românesc și eforturile pe care oamenii de afaceri le fac să-și protejeze bogățiile în fața Fiscului.

„E o poveste despre bani, mulți bani, dar și despre decizii proaste luate de statul român prin funcționarii săi. Am încercat să înțeleg care sunt resorturile care au stat în spatele investițiilor fraților Micula și să explic mizele enorme pe care le au bătăliile juridice în care România este implicată”, a spus Cosmin Savu.

Nu ratați duminică, de la 18:00, Alchimia fraților Micula, o incursiune într-un imperiu economic care s-a bazat pe ajutorul dat de politicieni locali sau factori de decizie din statul român. Emisiunea România, te iubesc! poate fi vizionată și pe VOYO.

Share

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni