• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Păcat de patrimoniu – o anchetă România, te iubesc!, duminică, la PRO TV Paul Angelescu: „Imaginile din interior par desprinse din filmele de groază”

Păcat de patrimoniu – o anchetă România, te iubesc!, duminică, la PRO TV Paul Angelescu: „Imaginile din interior par desprinse din filmele de groază”

Păcat de patrimoniu – o anchetă România, te iubesc!, duminică, la PRO TV Paul Angelescu: „Imaginile din interior par desprinse din filmele de groază”

Suntem mândri de istoria noastră, vorbim despre trecut, dar îl lăsăm... să moară. Păcat de patrimoniu, o anchetă semnată de Paul Angelescu, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Patrimoniul României, istoria și cultura noastră, se află în condiții precare. Paul Angelescu va merge în depozitele celor mai importante instituții culturale din România și ne va arăta cât de bine știe statul să îngrijească moștenirile de miliarde de euro pe care marii artiști ni le-au încredințat.

„Pentru început, ne oprim la Biblioteca Națională. În templul literaturii, al cărții românești, de mai bine de un deceniu, milioane de publicații - nimeni nu știe câte - stau închise în beci. Publicații rare și valoroase, vechi de secole, putrezesc și sunt infestate cu mucegai. Gradul de contaminare este atât de mare încât în depozite nu se mai poate lucra decât cu echipament de protecție”, spune Paul Angelescu.

Instituțiile sunt slab finanțate și au rămas în grija unui număr infim de oameni: „Puțini mai știu că în 1957 cinematografia românească era premiată la Cannes. Ion Popescu Gopo devenea primul român care câștiga „Palm D'or", marele trofeu. Cineastul lucra la Animafilm. Instituția functionează și astăzi, dar imaginile din interior par desprinse din filmele de groază. Compania mai are un singur angajat, care se lupta din răsputeri să salveze ce a mai rămas din moștenirea celor mai cunoscuți animatori ai României”, declară Paul.

Ancheta poate fi urmărită duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea este și pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni