• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Echipa Visuri la cheie si-a tinut promisiunea, iar visul familiei Boitan a devenit realitate!

Echipa Visuri la cheie si-a tinut promisiunea, iar visul familiei Boitan a devenit realitate!

Echipa Visuri la cheie si-a tinut promisiunea, iar visul familiei Boitan a devenit realitate!

In lume exista oameni care-si risca vietile pentru a le salva pe cele ale semenilor lor. Sunt oameni curajosi, dar la fel de vulnerabili ca toti ceilalti. Oamenii acestia au acasa o familie pentru care sunt responsabili si care ii asteapta sa se intoarca din misiuni. Miercuri, echipa Visuri la cheie a mers in localitatea Fetesti pentru a ajuta familia unui erou. 

Cea de-a sasea editie a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audienta pe toate categoriile de public si a inregistrat 11.6 puncte de rating si 29.9% share pe segmentul publicului comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, fata de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 6.5 puncte de rating si 16.8% share.  

Pe intreaga durata de difuzare, 20:30 – 22:32, la nivel national, aproape 1.8 milioane de telespectatori au trait emotia unui vis implinit, iar in minutul de maxima audienta, de la 22:13, emisiunea Visuri la cheie a adus in faţa televizoarelor peste 2.5 milioane de romani.  

Un vis implinit si un nou inceput pentru familia Boitan

Viata a fost dura cu familia Boitan. Pana in 2013 Gabriel, Mariana si cei doi copii ai lor, Andrei si Valentina, traiau fericiti si isi faceau planuri de viitor. Gabriel, plutonier in echipa ISU Fetesti, era un familist convins si impreuna cu sotia sa facea totul, isi iubea copiii mai presus de orice, dar, din pacate, in urma unui accident avut in timpul unei actiuni de salvare, barbatul si-a pierdut viata. De cand si-a pierdut tatal, Andrei s-a interiorizat, nu comunica si ii este foarte greu sa accepte ca parintele lui nu mai este, insa isi doreste sa devina pompier, sa urmeze cariera tatalui sau.

Mariana, Andrei si Valentina traiau in conditii dificile. Apartamentul in care locuiau era plin de mucegai si, din aceasta cauza, fetita era in permanenta bolnava, avand diferite afectiuni respiratorii. Veniturile familiei sunt foarte mici, iar cei trei si-au pus toate sperantele in ajutorul venit din partea echipei Visuri la cheie, care i-a surprins in momentul in care a ajuns in fata blocului lor.

Dragos, Adela, Alina si Omid nu au pierdut foarte mult timp si au inceput imediat sa inspecteze apartamentul si sa discute cu copiii despre dorintele lor si ce ar vrea sa aiba in noua casa. Dar nu au neglijat adevarata problema a locuintei, mucegaiul, asa ca au mers in subsolul blocului pentru a depista sursa si a o elimina in momentul renovarii. Cu toate ca Mariana, Andrei si Valentina locuiau intr-un apartament distrus, in care aerul era irespirabil, alta varianta nu exista pentru ei, din cauza problemelor financiare.

Dupa inspectie, cei trei au avut la dispozitie numai zece minute pentru a se pregati de vacanta. Au plecat la munte, insa inainte si-au dorit sa se asigure ca lucrurile lui Gabriel, icoanele si cartile vor fi pastrate. La munte, au mers cu telescaunul, au fost la salina, Andrei a zburat cu parapanta, au fost la manastirea Caraiman, locul preferat al lui Gabriel, s-au distrat si s-au bucurat de vacanta petrecuta in familie. Dar surprizele nu s-au terminat aici! Dragos Bucur a invitat familia Boitan la mall. Au mers impreuna la cumparaturi si au plecat cu lucruri noi, de care aveau mare nevoie, dar si cu un cadou: un lantisor cu poza lui Gabriel.

In tot acest timp, voluntarii si constructorii au ajuns la apartamentul familiei si au inceput renovarea! Au strans toate lucrurile vechi, dar au respectat dorintele celor trei si au pornit cu doua echipe in paralel, una pentru apartament si una pentru subsol. Au scos parchetul, au curatat tot mucegaiul si zonele degradate pana au ajuns la beton. La subsol s-au facut lucrari de hidroizolatie si termoizolatie de jos in sus cu polistiren, pentru ca in interiorul apartamentului sa se poata crea un spatiu locuibil.

Intreaga echipa si-a dorit sa-si tina promisiunea si sa schimbe viata familiei Boitan. A fost inlocuita toata instalatia electrica, peretii au fost curatati in profunzime si au fost acoperiti cu gips carton, tavanul a fost refacut, s-au schimbat toate tevile, a fost folosita vopsea antimucegai peste tot, iar partea dintre demisol si parter a fost izolata. intreg spatiul din apartament a fost regandit, astfel ca bucataria a devenit dormitorul lui Andrei, unde Omid a creat doua vitrine, iar in mijlocul lor a transformat lada lui Gabriel intr-o masuta. in stanga lazii a amplasat inca o vitrina, in care a pus o uniforma noua, iar vitrina din dreapta este destinata amintirilor legate de tatal baiatului. Vizavi, arhitectul a incadrat doua dulapuri, iar in mijlocul lor a pus un pat dublu.

Pentru camera Marianei si a Valentinei, Adela a vrut sa redea senzatia de prospetime, prin zugraveala care sa le duca cu gandul la aer curat, la briza marii, dar in acelasi timp sa compenseze raceala culorii prin texturi de lemn si decoratiuni textile, care induc confort. De asemenea, important a fost sa existe mai multe functiuni intr-un singur dormitor: loc de dormit, spatiu pentru birou si multe dulapuri pentru depozitare. Avand in vedere diferenta dintre cei doi frati, camera a fost amenajata cu gandul la viitor, sa poata deveni cea a mamei.

Pentru zona centrala, compusa din living, bucatarie si holurile adiacente, Alina Vilcu a incercat sa unifice spatiile vizual, astfel incat cele doua holuri sa fie ca o continuare fireasca a spatiului central. A decis sa faca tot interiorul cat se poate de minimalist, cu mult alb si bej si cu suprafete lucioase care sa reflecte lumina. Deoarece familia onoreaza memoria lui Gabriel prin pastrarea tuturor obiectelor personale, Alina a decis sa continue acest lucru printr-un proiect special, care sa transmita un mesaj optimist. A realizat un ceas deconstruit, care sa reprezinte o metafora a timpului. Fiecare cifra din ceas, realizata din patrate de placaj, ascunde in spatele ei o poza cu Gabi.

Locuinta a fost complet renovata si utilata, astfel incat Mariana si cei doi copii sa se bucure de viata intr-un spatiu care sa le dea in fiecare zi optimism si energie.

Dupa o vacanta binemeritata, familia Boitan a revenit acasa plina de emotii si speranta. Primul lucru de care s-au bucurat cei trei a fost acela ca, pentru prima data, au putut respira aer curat. Au fost impresionati de schimbare, au ramas fara cuvinte si cu greu au putut crede ca de acum inainte vor duce o viata normala, intr-o locuinta noua. Echipa Visuri la cheie a reusit sa-si tina promisiunea, iar visul familiei Boitan a devenit realitate.

Saptamana viitoare, miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va merge in localitatea Magurele, judetul Ilfov, va demola si va construi de la zero casa unei familii cu o poveste impresionanta, care nu s-a plans niciodata, indiferent de cat de mari au fost greutatile pe care le-a intampinat.

Visuri la cheie - Crede in oameni, numai la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni