• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Visuri la cheie, 8 noiembrie 2023 | Vasile Baboianu, adolescentul care a dormit pe mormane de gunoaie pentru o viață mai bună

Visuri la cheie, 8 noiembrie 2023 | Vasile Baboianu, adolescentul care a dormit pe mormane de gunoaie pentru o viață mai bună

Visuri la cheie, 8 noiembrie 2023 | Vasile Baboianu, adolescentul care a dormit pe mormane de gunoaie pentru o viață mai bună

Viața bate, în orice moment și la orice oră, filmul de la televizor. Vasile Baboianu, un tânăr de 19 ani cu visuri înalte, este dovada vie că un scenarist bun, dar crud, a realizat o capodoperă pe care să o admire milioane de oameni.

Echipa Visuri la cheie a aflat povestea sfâșietoare a lui Vasile Baboianu, un adolescent care poate fi oricând sursă de inspirație pentru orice om căzut. Tânărul are șase frați, însă singurul lucru pe care îl au în comun este o mamă bulversată de drama pierderii a doi soți.

Tatăl lui Vasile avea aproape 80 de ani când băiatul s-a născut. Adolescentul nu a apucat să-l cunoască, însă a aflat de la mama lui că „a murit împăcat” și fericit că l-a făcut. Din acel moment, Vasile a rămas exclusiv în grija mamei, însă viața sa a luat o turnură neașteptată.

Băiatul a fost lăsat de mama lui la mănăstire, vreme de opt ani. Ea a ales calea bisericii și a început să strângă bani pentru instituția de cult. „A cerșit, pe scurt, pentru mănăstirea respectivă”, a mărturisit Vasile.

După opt ani, mama l-a luat înapoi și s-au stabilit amândoi într-un sat din județul Tulcea, dar, la presiunea apropiaților, ea a decis să revină la București, în apartamentul cu două camere moștenit de băiat de la tatăl lui. Vasile voia să urmeze un liceu bun și, ulterior, să studieze Arhitectura. Dar, lucrurile s-au complicat.

Și-au umplut casa de gunoaie ca să-și plătească datoriile

Gallery

Întorși în București, Vasile și mama lui au aflat că apartamentul cu două camere din centrul Capitalei urma să fie scos la vânzare de asociație pentru recuperarea costurilor restante la întreținere. Aveau de achitat 60.000 de lei la asociația de proprietari și, într-un moment de curaj maxim, mama băiatului a obținut o amânare pentru a face rost de banii necesari stingerii datoriei.

Căutam în gunoaie și le țineam în casă, până se adunau mai multe, ca după aia să mergem să le dăm la schimb pe bonuri de masă sau bani cash”, spune băiatul. Însă colectarea gunoaielor devenise o obsesie pentru mama lui.

Dormeam pe niște mormane de gunoaie, pături găsite prin tomberoane. Mă obișnuisem. A fost așa de greșit să accept că așa trebuie să trăiesc”, adaugă tânărul.

Însă, Vasile nu mai putea continua așa, nu era corect ca un copil cu un suflet atât de curat să se chinuie la nesfârșit pe un drum care nu duce nicăieri. Poate de aceea cineva - Dumnezeu, întâmplarea sau o forță de neînțeles pămâmtenilor - ne trimite în întâmpinare oameni care ne schimbă complet destinul.

Pentru Vasile, bunul samaritean a fost o angajată de Centrului de zi Sfânta Sofia din Capitală, care l-a zărit pe stradă cu sacul de gunoaie în spate, îmbrăcat în zdrențe și cu privirea tristă. Acesta a fost începutul schimbării pentru Vasile:

Era clar că trebuia să fiu ajutat. Adică, ce copil cară gunoaie?”. Vezi VIDEO mai jos!

Episodul integral este disponibil exclusiv pe VOYO

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni