• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Visuri la cheie, 29 noiembrie 2023 | Florentina Oprea, mama care a început o viață nouă de dragul copiilor

Visuri la cheie, 29 noiembrie 2023 | Florentina Oprea, mama care a început o viață nouă de dragul copiilor

Florentina Oprea este o femeie curajoasă care a spus „stop” abuzurilor și vieții nocive trăite alături de soț. A decis să plece, împreună cu cei trei copii ai ei, fără să realizeze cât de greu va fi să o ia de la zero.

Mamele-eroine sunt printre noi, la tot pasul. Dacă am avea ochi pentru ele, ne-ar plânge sufletul neîncetat. Fiindcă rareori le vedem și apreciem, tragem pripit concluzia că neajunsurile noastre-s mai mari.  Florentina Oprea a pus capăt unui mariaj nociv și a plecat, împreună cu cei trei copii ai ei, să locuiască în chirie.

Alături de ea erau doi băieți și o fată cu visuri mari. Matei, mezinul, s-a născut cu o malformație cardică gravă. Medicii spun că dacă o astfel de boală nu e tratată în stadiu incipient, rareori pacientul prinde primii ani de școală. Pentru a avea o șansă la viață, Matei necesită un dublu transplant, de inimă și plămâni.  Dilema Florentinei este uriașă: să-și opereze copilul sau să spere într-o minune divină. Orice ar alege, riscurile de a muri sunt egale.

O consider o sentință la moarte, direct. Are o rată de succes extrem de mică și rata de mortalitate, după operație, e extrem de mare”, confirmă și Matei Oprea. Băiatul s-a maturizat înainte de vreme, și din cauza afecțiunii de care suferă, și din cauza greutăților prin care a trecut întreaga sa familie.

Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, spune că Matei este o minune. La vârsta lui, cu complicațiile de care suferă, n-ar fi trebuit să fie în viață. De câțiva ani buni, Asociația Blondie este marea speranță a copiilor români cu malformații cardiace grave. Fondatoarea asociației este prietenă cu Florentina și cea care ne-a scris despre necazul acestei familii. Adelina vrea să se implice pentru a ajuta familia Oprea să aibă o casă așa cum merită.

Florentina Oprea a ridicat de la zero o casă pentru copiii ei

După 7 ani petrecuți în chirie, Florentina și-a luat inima în dinți și a decis să ridice, cu mâinile ei, o casă pentru cei trei copii ai săi. Fiul mijlociu al Florentinei, Mihai, s-a căsătorit și a plecat din casa mamei, dar a fost martor la visul celei care le-a dat viață. Florentina a ridicat, cu propriile mâini și după propriile planuri, o casă, la roșu, în orașul Pantelimon. Nu a terminat-o, dar nu vrea să se dea bătută.

Am început să sap, cu îndârjire, la gropi pentru fundație. Nu este ușor pentru o femeie. Unde era terenul mai bătătorit, îmi aduc aminte că noaptea turnam apă, ca să pot să avansez ziua, pentru că nu puteam să bag cazmaua”, a dezvăluit Florentina.

Echipa Visuri la cheie a aflat povestea femeii și a decis să intervină. În două săptămâni, casa visurilor Florentinei ar trebui să fie gata.

Episodul integral este disponibil exclusiv pe VOYO

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni