• Emisiuni
  • Vocea României
  • Norig, franțuzoaica îndrăgostită de muzica lăutărească, a cântat 'Aș da zile de la mine' pe scena de la Vocea României

Norig, franțuzoaica îndrăgostită de muzica lăutărească, a cântat 'Aș da zile de la mine' pe scena de la Vocea României

Norig nu vorbește limba română, dar cântă în limba română. Franțuzoaica are 49 de ani, locuiește la Paris și cântă de 20 de ani.

„Am ales Vocea României pentru că ador cântecele românești și am învățat să cânt în limba română în Franța, împreună cu muzicieni români. Am ascultat și discuri, am ascultat Gabi Luncă…Cânt de 20 de ani. Înainte de a deveni cântăreață, am fost creatoare de modă. Și într-o zi am văzut un film care se numește „Timpul țiganilor”, iar muzica acelui film m-a răvășit pe deplin și am decis să iau lecții de canto. Profesorul meu de canto mi-a dat niște discuri cu cântece românești, interpretate de către cântărețe românce, iar eu am început să-mi doresc să cânt acea muzică. Am descoperit artiste precum Gabi Luncă, Romica Puceanu, Paula Lincan, Neluță Neagu, Taraful Haiducilor și mulți alții. 

Ador muzica românescă. De fapt, am avut ocazia să cânt cântece românești în alte țări, la festivaluri din Columbia, din Anglia, din Anzi, Statele Unite sau Alaska. Mi s-a părut incredibil că oamenii din lumea întreagă iubesc cântecele românești, iubesc această muzică, pentru că este o muzică ce se împărtășește cu ceilalți, este o muzică care vorbește despre dragoste. Și chiar dacă oamenii nu înțeleg cuvintele, am văzut cu ochii mei în Anzi oameni care dansau pe cântece românești!”, a mărturisit Norig la testimoniale. 

Pe scena de la Vocea României, Norig a început cu versuri în franceză, apoi refrenul l-a cântat în română. Franțuzoaica a interpretat într-o manieră proprie melodia „Aș da zile de la mine”. 

Toți antrenorii s-au întors și au aplaudat-o pentru interpretarea ei. Pavel Bartoș i-a făcut și o surpriză concurentei și l-a adus pe scenă pe maestrul Neluță Neagu. 

„Mă alătur și eu, că asta e o ocazie unică, că nu se știe când mai avem ocazia să cântăm cu Neluță”, a spus Theo Rose care a mers pe scenă alături de cei doi. 

Atunci când l-a văzut pe maestrul Neluță Neagu, franțuzoaica a izbucnit în lacrimi. 

Antrenorii au luptat cu toate armele pentru a o convinge pe Norig să vină în echipa lor. 

Smiley:E o mare bucurie să te ascult și e o mare bucurie că ai venit să ne cânți cântece românești. Bine ai venit!”

Theo Rose: „Îmi doresc să facem niște momente memorabile aici la Vocea României!”

Tudor Chirilă: „Toți vrem o șansă! Noi suntem un popor tânăr, cum spunea Eliade. Și este foarte important pentru cei de acasă, într-un moment mai greu pentru țara noastră, să vadă că valori vechi și importante muzicale sunt apreciate de către un cetățean al unui popor bătrân. Când ai cântat, mi-ai readus în cap ideea de cabaret. Mă gândesc de foarte mult timp că aș vrea să fac un cabaret. Cred că Bucreștiului îi lipseste un cabaret, care să fie de fapt o istorie a Bucureștiului de la 1900 până la 2000. Te-aș ruga să mă iei și pe mine în considerare”.

Norig a ales să meargă mai departe în echipa lui Tudor Chirilă. 

Vezi momentul integral în videoclipul de mai sus

Episodul 3 Vocea Româniai este disponibil în avans, pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni