• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Reciclarea, tot mai la modă, atât printre vedetele din România, cât și printre cele de la Hollywood

Reciclarea, tot mai la modă, atât printre vedetele din România, cât și printre cele de la Hollywood

De multe ori, din păcate, hainele ajung să sfârșească aruncate la gunoi, din cauză că gestionarea deșeurilor textile este complexă.

Acest lucru, combinat cu un marketing agresiv condus de companii, duce la consumerism excesiv. Acest consum exagerat poate conduce la rândul său la exploatarea nejustificată a resurselor naturale, la creșterea deșeurilor, la poluarea mediului și chiar la inegalități sociale.

Există însă programe care facilitează procesul de reciclare al hainelor, astfel încât acestea să nu mai fie aruncate și să polueze mediul înconjurător. Mai mult, există și designeri atenți cu mediul înconjurător, iar la Vorbește lumea a fost invitată Ioana Turcu, ce a îmbrăcat deja vedete de la Hollywood precum Kelani Jordan, Lala Anthony, Jodie, prietena lui Kim Kardashian. 

Ioana Turcu: În pandemie m-am apucat de tricotat ca să rezolvăm cu nervul capului. Și am dat peste acest fir mai gros pe care nu l-am putut tricota cu andrele și am început să tricotez doar cu mâinile. Am început să fac multe nebunii, multe au plecat deja din țară și am îmbrăcat tot Hollywood-ul. 
Aflați mai multe în VIDEO atașat 

​La Vorbește lumea, vedeți mai jos și un material în care se arată cum se prelungește ciclul de viață al unor materii prime precum inul, cânepa, bumbacul prin transformarea unor obiecte care altfel ar deveni deșeuri în altele utile. 

​Tot La Vorbește lumea, vedeți în materialul de mai jos cum și vedete din  România precum Cătălin Botezatu, Cătălin Măruță și Andreea Marin reciclează și încurajează asta. 

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni