• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Casa care se întreține singură, prezentată la Vorbește lumea! Cum putem să avem o viață după principii sustenabile

Casa care se întreține singură, prezentată la Vorbește lumea! Cum putem să avem o viață după principii sustenabile

Potrivit specialiștilor, piața energiei verzi din România se află într-o continuă creștere.

S-a depășit 100.000 de prosumatori, adică oameni care își produc propria energie și furnizează și în rețea, așa încât ideea unei case sustenabile nu mai e atât de îndepărtată pentru nimeni. Mai mult, la Vorbește lumea, în cadrul Săptămânii Verzi promovate la PRO TV, s-a prezentat o astfel de locuință:

Corina Fugaru, director ONG Sustenabilitate: O casă sustenabilă înseamnă să ținem cont încă din procesul de construcție la alegerea materialelor, la deșeurile de șanier și mai apoi la soluțiile pe care le integrăm în casă. Este o casă fără facturi, noi ne producem energia electrică pe care o consumăm, apa o folosim din rețea dar o putem filtra. (...) Sunt foarte multe avantaje în a construi sustenabil, de la economice până la a fi prietenos cu mediul.
Vezi imagini speciale ]n VIDEO atașat 

Potrivit stirileprotv.ro, după mulți ani în care România a cumpărat energie electrică, în 2023 țara noastră a fost exportator. Producem energie din mai multe surse: de la cărbune, nuclear și gaze naturale, până la hidroelectric, eolian și solar. Anul trecut, în România, mai bine de jumătate din energia produsă a fost din surse regenerabile.

Și pentru că o viață dusă după principii susenabile presupune o alimentație sănătoasă și care poluează cât ai puțin, rețeta prezentată la Vorbește lumea de frumoasa Majda e una vegetariană, foarte gustoasă și hrănitoare: ardei umpluți cu legume. 

VEZI ÎNTREAGA REȚETĂ ÎN VIDEO DE MAI JOS

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni