Le dăm copiilor bani de buzunar? Ce spune Dan Cruceru - Taticool

Dan Cruceru a venit la Vorbește lumea și a vorbit despre modul în care părinții pot să hotărască să le dea sau nu bani copiilor.

Acesta a povestit:
Dan Cruceru: Nu suma este importantă, ci procesul prin care copilul să învețe să gestioneze banii.(...) Eu îi dau Sofiei bani ocazional, când merge în excursii, deja merge în străinătate, are bani cash și bani pe card pentru situații de urgență, recomand banii cash, ca să înțeleagă cum dispar. (...) Azi discutăm despre banii de buzunar PRO sau CONTRA. Specialiștii spun că primii bani îi putem da de la patru-cinci ani, constant de la șase-șapte ani(...) Sumele depind de bugetul familiei, discutați pe grupurile de părinți de la școală, să nu ajungeți copilul să aibă sute de lei, iar bugetul să fie de 50 de lei pe ziua respectivă; dacă ajungem să îi dăm copilului constant bani, să o facem la date fixe, pentru că el își drămuiește, la fel ca la salariu. (...) Întotdeauna dați-i banii înapoi la împrumut și învățați-l să vi-l dea înapoi.
Vezi întreg interviul în video atașat

​Dan Cruceru are doi copii, o fată și un băiat, este cunoscut în mediul online drept Taticool și este informat ca părinte și ca specialist în comunicare în tot ceea ce înseamnă parenting. 

FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni