Ce semne apar cel mai frecvent la Omicron și ce două noi simptome ciudate au fost raportate?

Ce semne apar cel mai frecvent la Omicron și ce două noi simptome ciudate au fost raportate?
Citeste mai mult despre: coronavirus, Omicron, simptome,
Data publicarii: 07 Ianuarie 2022
Data actualizare: 07 Ianuarie 2022
Simptomele Omicron pot să fie diferite de cele ale tulpinilor anterioare. Dar este tot vorba de Covid și poate provoca boli severe.
Viteza amețitoare de răspândire a virusului i-a făcut pe oameni să pună la îndoială multe din ceea ce știu despre Covid-19, în special în pragul călătoriilor de vacanță.
 
NBC NEWS notează:
 
„Ne lovește într-un moment foarte inoportun”, a spus dr. Katherine Poehling, specialist în boli infecțioase și vaccinolog la Atrium Health Wake Forest Baptist din Carolina de Nord.
 
Deși rămân numeroase necunoscute despre Omicron, experții  încep să înțeleagă mai multe despre variantă și cum afectează acestea persoane care sunt vaccinate, nevaccinate sau care au avut o infecție anterioară cu Covid. De exemplu, persoanele care sunt expuse la Omicron par să se îmbolnăvească mai repede și pot avea simptome care sunt diferite de cele ale altor variante.


 

Care sunt simptomele Omicron?

Dovezile timpurii sugerează că pentru majoritatea oamenilor, cel puțin pentru cei care sunt la curent cu vaccinurile anti-Covid, Omicron pare să ducă la o boală ușoară care poate semăna cu răceala obișnuită, o altă formă a coronavirusului.
 
Poehling, care este și membru al Comitetului consultativ pentru practicile de imunizare, care ajută la ghidarea deciziilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor cu privire la vaccinuri, a spus că par să existe simptome tot mai clare care pot să fie legate cu Omicron:
 
Tuse
Oboseala
Congestie și curgerea nasului
 
Spre deosebire de variantele anterioare, pierderea gustului și a mirosului pare a fi neobișnuită. Mai pot apărea și dureri de cap, potrivit mirror.co.uk
 
Dar Poehling și alți experți spun că aceste simptome se bazează pe rapoarte timpurii ale cazurilor de Omicron, nu pe studii științifice. În plus, ele pot reflecta doar anumite segmente ale populației: tineri și altfel sănătoși, precum și cei care sunt complet vaccinați.

„Este clar că, dacă ești vaccinat, în special dacă ai avut un rapel, Omicron tinde să producă infecții mai ușoare”, a spus dr. William Schaffner, expert în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville, Tennessee.
 
„Ceea ce nu am văzut încă este un corp substanțial de informații despre ceea ce va face Omicron la persoanele nevaccinate”, a adăugat acesta.
 
Potrivit The Mirror, pe lângă cele trei simptome principale, este important să fim conștienți de semnele suplimentare ale variantei Omicron. 
 
Recent, două simptome ciudate ale virusului au fost raportate la pacienți: conjunctivită și căderea părului.Acest lucru se poate întâmpla în aproximativ două zile de la contractarea Omicron.
 
Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, căderea părului este un simptom destul de des întâlnit în cazul Covid. Acest lucru se întâmplă deoarece mai multe fire de păr intră în faza de „cădere” după ce cineva a făcut febră și este mai probabil să se întâmple spre sfârșitul infecției.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Toate meciurile se văd atât la TV, pe PRO X, cât și online, pe VOYO


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!