Fii Moș Crăciun pentru Tot Anul! Acum, mai mult că niciodată, e nevoie de ajutorul tău!

Fii Moș Crăciun pentru Tot Anul! Acum, mai mult că niciodată, e nevoie de ajutorul tău!
Citeste mai mult despre: Ana și copiii, copii, donatie,
Data publicarii: 13 Decembrie 2021
Data actualizare: 14 Decembrie 2021
Asociația ,,Ana și Copiii” sprijină în mod direct copiii din familii sărace de peste 13 ani de zile.

Organizația coordonează trei Centre de Sprijin Educativ și Social în județele București (sector 1), Prahova (Urlați) și Călărași (Fundulea). Aici vin zi de zi 242 de copii care primesc două mese/zi, ajutor la teme, haine, rechizite, produse de igienă personală, sprijin emoțional.

Mai mult, Centrele  ,,Ana și Copiii” au fost redeschise și au continuat să îi primească zilnic pe copii încă din data de 15 mai 2020, odată cu sistarea stării de urgență. Datorită condițiilor locative precare sau imposibilității părinților de a le oferi suport (analfabetism sau locuri de muncă cu prezența fizică obligatorie), 112 copii s-au conectat la Școală Online direct din Centrele Asociației, prin extinderea programului acestora. Asociația a rămas de asemenea sprijin pentru părinții copiilor și i-a ghidat în această perioada dificilă, nu doar prin ajutor material, ci și prin sesiuni de consiliere parentală și suport emoțional. 

Datorită cererilor de sprijin în continuă creștere, ,,Ana și Copiii” a primit 42 de copii noi pe care îi sprijină zilnic. În momentul acesta, lista de așteptare a Asociației numără 123 de copii. Peste 45% dintre aceste cereri au venit de la începutul crizei sanitare Covid-19 și până în prezent. 

Fă o donație lunară AICI

Trimite SMS la 8864 cu textul BUCURIE și donează 4 euro/luna 

Donațiile pot să fie sistate oricând.

DONATIA prin CARD- poți să o sistezi printr-un simplu e-mail către operatorul de plăți ale cărui date de contact vin in e-mailul inițial de confirmare a înregistrării plății;

 

DONATIA prin SMS: poți să o sistezi oricand prin textul "BUCURIE STOP" la numarul 8864

Deși, pe fondul pandemic, cererile de sprijin din partea părinților care sunt depășiți de situație cresc de la o zi la alta, numărul locurilor actuale în Centre, atât private, cât și publice, este extrem, extrem de redus!  La nivel național, doar până în 7% dintre copiii vulnerabilI au loc într-un Centru care să îi ajute zilnic cu masă, teme, activități de educație non-formală, activități de timp liber. 

Cu sprijinul oamenilor buni și a partenerilor din comunitate, Asociația face tot efortul să primească cât mai curând un număr cât mai mare de copii noi, din listele de așteptare!

,,Ana și Copiii” construiește în sectorul 3, lângă metrou Nicolae Teclu un Centru de Sprijin Social cu o capacitate totală de 200 de copii.  Termenul estimat de finalizare este luna martie 2022 ( termen decalat față de previziunile inițiale că urmare a creșterilor de prețuri din ultima perioadă din zona pieței de construcții).

Asociația are nevoie de sprijinul tău atât pentru a rămâne alături de copiii pe care îi ajută deja zilnic, dar și pentru a finaliza acest proiect și a deveni suport pentru noi familii care, în contextul actual cu care ne confruntăm deja de aproximativ doi ani de zile, se confruntă cu situații financiare, medicale, sociale din ce în ce mai dificile!


Pentru companiile care doresc să ajute cu cei 20% din impozitul pe profit: Oana Bulmaga, Coordonator Sustenabilitate, 0735.183.203

Poți să îi ajuți cu o donație directă AICI


FOTO: SHUTTERSTOCK/ANA ȘI COPIII
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!