Mega concert aniversar Cenaclul Flacăra, la 45 de ani de la înființare

Mega concert aniversar Cenaclul Flacăra, la 45 de ani de la înființare
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 18 Octombrie 2018
Data actualizare: 18 Octombrie 2018
Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, pregătește un concert aniversar la 45 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra. Pe 3 noimbrie 2018, artiști din toate generațiile care au crescut cu muzica Cenaclului vor urca pe scena Sălii Palatului.

Anul trecut, un concert similar celui din noiembrie 2018 a durat nu mai puțin de opt ore. Artiști consacrați, membri ai Cenaclului din toate generațiile, au susținut recitaluri memorabile pe scena Sălii Palatului în aplauzele celor 4.000 de spectatori. În acest an, concertul dedicat cinstirii memoriei Cenaclului Flacăra – Adrian Păunescu are trei motive aniversare: 45 de ani de la înființarea celei mai pătrunzătoare mișcări artistice și culturale de la noi, 75 de ani de la nașterea poetului Adrian Păunescu și 100 de ani de la Marea Unire.

„Visul, care pentru generația părinților noștri a fost incredibil în acei ani, acum a renăscut. Pentru că oamenii se reapropie de fenomenul Cenaclului Flacăra, nu doar cei nostalgici, care ne sunt bunici sau părinți, dar și cei foarte tineri”, a spus Andrei Păunescu joi, în direct la Vorbește lumea.

Concertul din 3 noiembrie se bucură de prezența unor artiști consacrați, iar numele care sunt confirmate până acum se găsesc aici:  Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Dan Andrei Aldea, Doru Stănculescu, Cristi Minculescu, Victor Socaciu, Evandro Rossetti, George Nicolescu, Magda Puskas + Rareș Suciu, Emeric Imre, Radu Gheorghe, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Valentin Moldovan, Arpad Domokos, Mădălina Amon, Maria Maria, Generația Folk, Andrei Păunescu și Trupa Totuși.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 90 și 250 de lei și pot fi cumpărate din rețeaua Entertix.

Spectacolele „Cenaclul Flacăra” din prezent, organizate de Andrei Păunescu, se desfășoară cu un mare succes la publicul din toată țara și străinătate (Italia, Irlanda, Belgia, Germania etc), cu sute de mii de participanți. În România, evenimente similare au fost organizate în București, Chișinău, Cluj, Craiova, Timișoara, Oradea, Piatra Neamț, Bacău, Zalău, Ploiești, Baia Mare, Iași, Arad, Vaslui, Sfântu Gheorghe, Focșani, Suceava, Bistrița, Năsăud, Țebea etc.

Ce este Cenaclul Flacăra

Cenaclul Flacăra a fost cea mai puternică mișcare de cultură tânără și nonconformistă din Europa de Est în perioada 1973-1985. A fost interzis de autoritățile comuniste pentru că promova libertatea, cultura și gândirea neîngrădită, prin muzică, versuri și dialog, opunându-se cenzurii și dogmelor epocii totalitare. În primii 12 ani de activitate au avut loc 1.615 manifestări cu peste 6 milioane de spectatori.

După reînființare, între 1990 și 2010, au mai avut loc peste 1.000 de manifestări, iar după anul 2010, au avut loc sute de evenimente „Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu”, în toată țara și în străinătate, cu sute de mii de spectatori.

Adela Popescu a cântat în Cenaclul Flacăra

Realizatoarea emisiunii Vorbește lumea, Adela Popescu, a mărturit că a cântat în cadrul Cenaclului la începutul anilor 2000. Vedeta PRO TV a făcut o demonstrație în timpul emisiunii de joi și a fost acompaniată de Andrei Păunescu. Iată momentul!

Credit foto: Emilia Nicolae
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies