Rușii spun că l-au ucis pe cel mai bun lunetist din lume la 20 de minute după ce a ajuns în Ucraina

Rușii spun că l-au ucis pe cel mai bun lunetist din lume la 20 de minute după ce a ajuns în Ucraina
Citeste mai mult despre: wali, lunetist, razboi Ucraina, Rusia,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 21 Martie 2022
Data actualizare: 21 Martie 2022
Pe 9 martie, la aproape două săptămâni după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să atace Ucraina, Wali, cel mai bun lunetist din lume, a ajuns în țara vecină, pentru a împiedica invazia rușilor.

„Trebuie să ajut, pentru că oamenii de aici sunt bombardaţi doar pentru că vor să fie europeni şi nu ruşi”, ar fi spus militarul la avea vreme, potrivit spaniolilor de la Marca.

Acum, la peste o săptămână de când a aterizat în Ucraina, despre Wali rușii scriu că au reușit să-l ucidă la doar 20 de minute după ce a pășit în Mariupol. Aceeași informație a apărut pe 12 și 13 martie și în presa din China, care cita surse din Rusia. Însă la doar o zi distanță după apariția materialelor din presa chineză, Wali a negat că ar fi mort.

„Nu vă faceți griji pentru siguranța mea, sunt deja departe de baza care a fost bombardată ieri. Am fost acolo, dar pentru scurt timp. Cei care au pierit probabil nu au văzut niciodată soldați ruși. Așa arată războiul modern. Murdar, dar impersonal”, a scris acesta pe rețelele de socializare, după ce s-a spus că locul în care se afla a fost bombardat, după ce le-a transmis din greșeală rușilor locația în care l-au trimis ucrainenii.

De la acea postare, însă, Wali nu a mai postat nimic pe nicio rețea de socializare, astfel că rușii au continuat propaganda și au afirmat din nou că lunetistul este mort. Informație negată încă o dată de trupele speciale străine care luptă în Ucraina pentru a apăra țara: „Wali devenise foarte liber în opțiunile sale, așa că a trebuit transferat la o altă unitate, pentru că ignora instrucțiuni clare. Devenise un pericol pentru misiune, pentru familia sa și pentru sine însuși. Noi nu suntem în Ucraina ca să scriem vreun roman, ci ca să facem lucruri despre care să scrie alții. Îl iubim din suflet pe Wali, fiindcă ne este un prieten întâi de toate. Până nu se dovedește altfel, este viu și nevătămat”.

Jurnaliștii spanioli de la publicația La Razon, care citează surse din Ucraina, afirmă că Wali a ucis deja cel puțin 11 ruși și că viața nu i-a fost pusă în pericol.

„Prezența din ce în ce mai mare a străinilor în trupele Kievului este un iritantă pentru Moscova și în special pentru Vladimir Putin, care este îngrijorat că blitzkrieg-ul promis de serviciile sale secrete, pe care a început să le epureze, s-a transformat într-un conflict care este pe cale să devină un război de gherilă în care soldații săi, unii dintre ei recruți fără experiență, trebuie să lupte în zone urbane, pentru care nu sunt antrenați”, scriu spaniloii.

Vezi și: Românii au talent: Backstage Show
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!