Țara în care autoritățile au interzis cuvântul "coronavirus", dar le cer oamenilor să poarte măști împotriva "prafului"

Țara în care autoritățile au interzis cuvântul coronavirus , dar le cer oamenilor să poarte măști împotriva prafului
Sursa FOTO: Shutterstock
Autor: Redactia
Data publicarii: 15 Iulie 2020
Data actualizare: 15 Iulie 2020
În Turkmenistan, autoritățile le recomandă oamenilor să poarte mască pentru a se proteja împotriva prafului, insistând totuși că țara rămâne ferită de pandemia de coronavirus. 

Anunțul și recomandările de distanțare socială au fost făcute de autorităși după ce țara a fost vizitată de o delagație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Specialiștii au fost însărcinați cu realizarea unei evaluări a reacției autorităților din această țară la pandemia de coronavirus. 

În acest context, guvernul continuă să transmită același mesaj: Turkmenistanul nu a fost lovit de noul coronavirus, deși presa internațională a semnalat apariția unor cazuri de pneumonii în zonă. 

"Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare" este mesajul ministerului.
 


Bazarul Altyn Asyr, Ashgabat, Tutkmenistan - Sursa FOTO: Shutterstock


În plus, autorităţile din Turkmenistan au făcut apel la ca locuitori să respecte o distanţă socială de un metru, fără a oferit totuşi explicaţii.

Autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul "coronavirus", încercând să blocheze toate informațiile despre pandemie, începând cu finalul lunii martie.Vezi și: Te-ai săturat să muncești de acasă? Uite trei locații ideale pentru telemuncă

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies