Filmul Bohemian Rhapsody, lansat în China în variantă cenzurată. Ce pasaje au fost șterse

Filmul Bohemian Rhapsody, lansat în China în variantă cenzurată. Ce pasaje au fost șterse
Fanii lui Freddie Mercury din China au avut privilegiul de a vedea cel mai recent film despre viața și cariera sa în cinematografe. Însă, Bohemian Rhapsody, cu Rami Malek în rol principal, a fost periat mai întâi de cenzură.

Autoritățile chineze nu au interzis difuzarea filmului Bohemian Rhapsody, însă au cerut îndepărtarea tuturor scenelor în care se face referire la homosexualitatea lui Freddie Mercury. Pelicula a ajuns în cinematografele din Republica Populară Chineză weekendul trecut, dar versiunea a fost diferită de cea originală.

Conform New York Times, din film au fost scoase mai multe scene care fac referire directă la sexualitatea lui Freddie Mercury. Prima scenă îndepărtată este cea în care Freddie, pe atunci bisexual, vorbește despre homosexualitatea sa cu logodnica lui, Mary Austin. Un alt pasaj scos din film este acela în care Freddie îl cunoaște pe viitorul său partener, Jim Hutton. În total, scenele îndepărtate au o durată de trei minute.

Însă, cenzura nu s-a oprit aici. O țară extrem de conservatoare, care a considerat întodeauna homosexualitatea și lesbianismul drept devianțe comportamentale, China a făcut tot posibilul să „ascundă” publicului că Freddie Mercury a suferit de HIV/SIDA. În film, scena în care muzicianul le spune colegilor de trupă că suferă de boala mortală nu a avut sunet, iar subtitrarea a fost blocată.

Citește și: Rami Malek, criticat pentru că l-a făcut pe Freddie Mercury „gay”

Conform New York Times, reprezentanții Twentieth Century Fox, studiourile care au produs filmul, nu au vrut să comenteze în niciun fel actele de cenzură din China. Motivul este simplu și ține de adversitatea manifestată de autoritățile de la Beijing față de orice manifestare culturală din Occident.

Credit foto: http://hdqwalls.com

Anul trecut, filmul Christopher Robin, care spune povestea creării celebrului Winnie the Pooh, a fost interzis în această țară, după ce personajul a devenit un soi de simbol al rezistenței în China. La fel s-a întâmplat și cu filmul de animație Winnie the Pooh, mai ales după ce o serie de meme-uri apărute în mediul online l-au ironizat pe președintele chinez. 

Main photo: https://wallpapercave.com

FULLSCREEN
Filmul Bohemian Rhapsody, lansat în China în variantă cenzurată. Ce pasaje au fost șterse
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO