Oscar 2019. Rami Malek, criticat pentru că l-a făcut pe Freddie Mercury ”gay”

Oscar 2019. Rami Malek, criticat pentru că l-a făcut pe Freddie Mercury gay
Citeste mai mult despre: oscar 2019, Freddie Mercury, gay, Rami Malek,
Data publicarii: 26 Februarie 2019
Data actualizare: 26 Februarie 2019
Rami Malek a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor grației rolului din ”Bohemian Rhapsody”, însă discursul lui de mulțumire a devenit subiect de controversă pe internet.

Duminică seară, a avut loc gala de decernare a premiilor Oscar 2019. Marele câștigător a fost ”Bohemian Rhapsody”, care a plecat acasă cu patru statuete, după ce a fost nominalizat la cinci categorii.

Citește și: Oscar 2019: După ce a luat Oscarul pentru cel mai bun actor, Rami Malek a căzut de pe scenă

Unul dintre cele mai importante premii a fost cel pentru cel mai bun actor, care i-a revenit lui Rami Malek, pentru portretizarea legendarului solist al trupei Queen, Freddie Mercury.

Malek a fost, de altfel, candidatul favorit la Oscaruri, după ce, pentru același rol, a fost premiat și la BAFTA, Globurile de Aur sau SAG.

Cu toate acestea, Rami Malek a fost criticat pentru că, în timpul discursurilor de mulțumire la aceste gale, a omis să vorbească despre sexualitatea lui Mercury și despre faptul că acesta a avut HIV și a murit din cauza complicațiilor date de SIDA.

La gala premiilor Oscar, Rami Malek a menționat ceva despre sexualitatea lui Freddie, însă nici așa nu i-a mulțumit pe fani. 

Am făcut un film despre un bărbat gay, un imigrat care și-a trăit viața fără regrete și compromisuri”, a menționat Malek în timpul discursului său de mulțumire. ”Faptul că, în această seară, eu și voi îl celebrăm este dovadă că ne dorim astfel de povești”.

Faptul că Rami Malek l-a etichetat pe Mercury drept ”un bărbat gay” nu a fost trecut cu vederea, mulți amintind faptul că solistul Queen a avut relații cu femei. 

Cum poți să fii în punctul culminant al carierei și să numești o persoană reală pe care ai interpretat-o ”gay” când aceasta nu era ”gay”. La naiba, Rami!”, a scris un fan pe Twitter.

Pelicula ”Bohemian Rhapsody” a fost criticată, de asemenea, pentru că „a trecut sub tăcere sexualitatea lui Mercury și experiența sa cu HIV”, mulți pretinzând că filmul s-a adresat unui public heterosexual. 

”Ei bine.... Sunt fericit că Rami Malek a identificat Bohemian Rhapsody drept un film despre un bărbat homosexual. Mi-aș fi dorit ca cineva să le spună asta și scenariștilor”.

Nu pot să găsesc un exemplu mai concludent de ignorare a fenomenului bi. Adică, chiar actorul care a rostit replica ”Cred că sunt bisexual” pe ecran l-a numit pe Freddie Mercury ”gay” în discursul de mulțumire pentru premiul Oscar”.

Foto: Getty

Vezi și:  Primele minute din primul episod VLAD!


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies