Kit Harington, despre scena în care o ucide pe Daenerys: „Ne-au trebuit 3 săptămâni s-o filmăm”

Kit Harington, despre scena în care o ucide pe Daenerys: bdquo;Ne-au trebuit 3 săptămâni s-o filmăm
Kit Harington (Jon Snow). FOTO: wall.alphacoders.com
Autor: Dan L. Brumar
Data: 20 August 2019
Actorul englez Kit Harington a mărturisit că scena în care personajul său din Urzeala tronurilor (Jon Snow) o ucide pe Daenerys Targaryen este una dintre favoritele sale.

Într-un interviu rar acordat publicației Hollywood Reporter, Kit Harington (32 de ani) a fost provocat să menționeze cea mai tare scenă pe care a filmat-o vreodată. Actorul din Urzeala tronurilor a dezvăluit că scena în care Jon Snow o ucide pe Daenerys Targaryen este, cu siguranță, în topul preferințelor sale.

Pentru actorul englez a fost o surpriză totată să afle deznodământul imaginat de regizori, iar asta l-a afectat enorm. De aceea, a izbucnit în plâns la prima citire a scenariului.

„În avionul care ne ducea la Belfast pentru citirea scenariului am stat lângă Emilia (Clarke – n. red.), iar ea îl citise deja și îmi zice: La naiba, Kit. O să ai parte de niște surprize. Nu mi-am dat seama ce o să se întâmple decât, poate, cu o jumătate de pagină înainte ca Jon să o ucidă pe Dany”, a mărturisit actorul.

FOTO: captură HBO

Kit Harington a dezvăluit că pentru scena de două minute, echipa a filmat nu mai puțin de trei săptămâni. 

„Voiau să filmeze fiecare unghi posibil, pentru a se asigura că o să iasă așa cum își doreau. Când filmezi aceeași scenă pentru două săptămâni (!) și e vorba de doar o pagină și jumătate, totul devine un lung exercițiu de concentrare. A fost obositor. Este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut”, a dezvăluit actorul.

Citește și: Kit Harington (Jon Snow), internat într-o clinică de dezintoxicare la finalul serialului Urzeala tronurilorKit Harington: „Iubesc ultima scenă”

Actorul englez a mai spus că iubește ultima scenă a sezonului 8 din Urzeala tronurilor, în care el părăsește Winterfell și se afundă adânc în Nordul înghețat, alături de oamenii liberi.

„Iubesc scena asta. Când am citit-o, m-a făcut să plâng. Acest personaj pe care l-am iubit atât de mult timp și de care m-am atașat… să-l văd trecând dincolo de Zid, spre ceva adevărat, ceva cinstit, ceva pur cu acești oameni în mijlocul cărora mereu i-a fost locul – oamenii liberi – mi s-a părut că el a fost eliberat”, a spus actorul.

FULLSCREEN
Kit Harington, despre scena în care o ucide pe Daenerys: „Ne-au trebuit 3 săptămâni s-o filmăm”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO