Maradona by Emir Kusturica, documentarul-eveniment despre ascensiunea și decăderea lui „El Pibe D’Oro”

Maradona by Emir Kusturica, documentarul-eveniment despre ascensiunea și decăderea lui bdquo;El Pibe D rsquo;Oro
Diego Armando Maradona, cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor
Maradona a murit, dar spiritul lui va dăinui. Așa credea Emir Kusturica în 2008, când a lansat cel mai emoționant documentar despre marele fotbalist, copilul răsfățat al Argentinei.

Poți să-l iubești sau poți să-l urăști, însă geniul lui nu poate fi dat uitării. Maradona a murit cu un mare regret, și anume că ar fi putut ajunge și mai mare dacă n-ar fi căzut pradă drogurilor și dezmățului. 

Citește și

Știi ce jucător aș fi fost dacă nu aș fi luat cocaină? Ce jucător am pierdut! Am rămas cu un gust amar, eu aș fi putut fi mult mai mare decât sunt. Ăsta-i adevărul! M-am născut pentru fotbal, știam cine voi fi”, îi spunea legendarul Maradona regizorului sârb. Însă, Emir Kusturica l-a contrazis printr-un documentar fabulous, lansat în mai 2008 la Cannes. El era deja mare.

Maradona by Emir Kusturica ni-l prezintă pe „Copilul de aur” al Argentinei în drumul său spre desăvârșire: de la puștiul cu plete-n vânt care visa să joace la Cupa Mondială, la campionul care a învins Anglia cu mâna; de la revoluționarul care și-ar fi dat viața pentru o cauză mai mare decât el, la steaua fotbalului apusă prea devreme.

Documentarul poate fi urmărit la PRO CINEMA vineri, 27 noiembrie 2020, de la ora 20:30. 

 

FULLSCREEN
Maradona by Emir Kusturica, documentarul-eveniment despre ascensiunea și decăderea lui „El Pibe D’Oro”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies