Sandra Izbașa, despre primul film în care joacă: „Am fost mereu o războinică”

Sandra Izbașa, despre primul film în care joacă: Am fost mereu o războinică
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Martie 2019
Data actualizare: 06 Septembrie 2020
Fosta mare campioană la gimnastică Sandra Izbașa și-a făcut debutul pe marile ecrane, în comedia lui Iura Luncașu – Faci sau Taci.

Dacă v-o imaginați pe Sandra Izbașa plăpândă, sensibilă, gata să izbucnească în plâns din cauza unui exercițiu nereușit la sărituri o să realizați contrariul după ce vedeți primul film de cinema în care joacă. Deși nu ne îndoim că e o fire sensibilă, Sandra Izbașa are un rol de „fată cu mușchi”, care i se potrivește ca o mănușă în comedia lui Iura Luncașu. Faci sau Taci ajunge în cinematografe la 15 martie 2019.

Noi am văzut filmul în avanpremieră și am avut privilegiul de a vorbi față în față cu noua actriță. Pe Sandra Izbașa ne-o imaginam luptătoare, tare ca o piatră în singurătatea gândurilor sale înainte de concursuri, dar în niciun caz o amazoană gata să se ia la trântă cu interlopi tip „ceafă lată”.

Ca să faci față presiunii și să câștigi medalii, trebuie să ai și o latură războinică, așa că rolul pe care mi l-a dat Iura Luncașu s-a potrivit foarte bine”, ne-a măturisit fosta mare gimnastă, prezentă la premiera de gală a filmului. 

FOTO: Sandra Izbașa/Facebook

În pelicula lui Iura Luncașu, Sandra face parte dintr-un grup de comando feminin care se infiltrează într-un bordel pentru a elibera 40 de fete, ținute captive de o grupare de traficanți de carne vie. Aceștia plănuiau să le transporte peste graniță, în Serbia, pentru a le vinde proxeneților.

Bordel? Dar nu v-ați fi infiltrat și voi într-o bibliotecă...

„Așa este rolul, așa s-a desfășurat scenariul (râde), e mai palpitant. Pentru că dacă erau într-o bibliotecă și intram peste ele, probabil, nu se lega foarte bine filmul. Citeau și ele o carte, iar noi veneam și le scoteam de acolo, mai mult rău le făceam. Sună mai bine povestea cu bordelul”, dezvăluie Sandra, care se află la prima apariție într-un film.


Citește și: Cum se menține în formă Sandra Izbașa la cinci ani de la retragerea din gimnastica de performanță

Citește și: Ce spune Nadia Comăneci despre debutul Sandrei Izbașa în cinematografie

Făcuse o pasiune pentru marele ecran în urmă cu mai mult timp. După ce s-a retras din gimnastică s-a gândit că n-ar fi rău să-și încerce norocul în filme.

„Este primul film pentru mine. Am urmat cursurile de actorie timp de patru luni, cu un an și jumătate înainte ca Iura Luncașu să-mi propună să fac parte din acest proiect foarte frumos. M-am bucurat din suflet că exact dorința pe care eu mi-am pus-o în momentul în care am intrat în acea școală de actorie s-a îndeplinit un an și jumătate mai târziu.”

Ce roluri ai vrea să mai joci?

Roluri care să nu mă scoată foarte mult din zona de confort față de cum sunt eu în viața de zi cu zi sau cum am fost la competiții, pe podium, pentru că am fost mereu războinică, am reușit să descopăr calea către succes, am avut încredere, m-am descurcat în orice împrejurare. Exact cam așa este și Emma, personajul pe care îl joc. Tot timpul găsește câte o soluție de ieșit din belele”.

Cum arată gimnastica românească în 2019? Cum o vezi tu?

„Așteptăm competițiile, pentru că imediat urmează Europenele. O să vedem cam la cel nivel sunt...”

Dar nu știm deja?

„Nu putem să spunem acum ca pe unde ne situăm, pentru că trebuie să ne batem mai întâi la Europene, apoi a Mondiale. Față de cum eram noi... nu pot să compar, pentru că nu vrem să ne întoarcem în trecut. Putem doar să sperăm că aceste fetițe, care muncesc zi de zi în sală, o să fructifice acel timp și-și vor dori din suflet să cucerească medalii și să ducă România mai departe, acolo unde ne este locul.”

Trebuie să fim mereu în top? Nu suntem într-o perioadă de schimbare de generații?

„Nu ai cum să rămâi în top, dar trebuie să investești, în același timp. Pentru că nu poți să lași totul să curgă, așa, de la sine. Nu, dacă nu investim și nu ne dorim să punem toți umărul să fim alături de fetele care sunt în momentul de față la lotul de senioare de la Deva nu o să avem performanțe deosebite”, ne-a mai spus Sandra Izbașa.

Vezi și VIDEO: Sandra Izbașa, viața în autoizolare. Cum își petrece timpul în casă sportiva
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!