The Crown, ultimele momente de viață ale Prințesei Diana. Serialul, considerat “odios și deliberat dureros” 

The Crown, ultimele momente de viață ale Prințesei Diana. Serialul, considerat odios și deliberat dureros
Citeste mai mult despre: The Crown, printesa Diana,
Data publicarii: 17 Octombrie 2022
Data actualizare: 17 Octombrie 2022
Complotul lui Charles de a o înlătura pe regină și dramatizarea ultimelor ore de viață ale Dianei la Paris sunt două momente-cheie din serialul ‘’The Crown” (“Coroana”) care au înfuriat reprezentanții familiei regale britanice. 

Biograful regal a declarat faptul că producția “The Crown” (“Coroana”) nu ilustrează povestea familiei regale așa cum este ea, ci mai degrabă “inventează povești”.

Potrivit publicației britanice The Sun, sezonul 5 al serialului dramă urmează să fie lansat în luna noiembrie, așadar la doar câteva săptămâni după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Deși este un serial de mare succes, Netflix se confruntă cu critici dure privind descrierea fictivă a anumitor subiecte din istoria recentă a Casei de Windsor, în scopuri de divertisment. 

Planurile Netflix de a dramatiza ultimele momente de viață ale Prințesei Diana în noul sezon “The Crown” nu au fost primite cu mare entuziasm, din cauza neconcordanței dintre realitate și film. După ce au fost deja acuzați în repetate rânduri că nu respectă povestea reală, producătorii celebrului serial urmează să ilustreze acum orele de dinaintea morții tragice ale “Prinț/esei inimilor”, de la Paris în august 1997.

Aceasta controversă aprinsă legată de moartea Dianei vine după ce serialul a ilustrat și un așa-zis complot al prințului Charles  împotriva mamei sale.

William Shawcross, biograful oficial al Reginei Mamă, a catalogat serialul drept "odios" și "deliberat jignitor" din cauza unei scene aparent inventate în care Charles îi spune reginei că ar trebui "aruncată... în închisoare" pentru că este o "mamă rea". 

Domnul Shawcross a mai declarat celor de la The Daily Telegraph că serialul Neflix este “plin de minciuni și jumătăți de adevăruri învelite în dantelă și catifea”. El l-a și acuzat pe creatorul serialului, Peter Morgan, că ar fi abuzat de monarhie "pentru a distruge prin minciuni o instituție vitală".

Ieri seară, Netflix a aruncat și mai mult gaz pe foc, refuzând să adauge o clauză la serial în care să fie precizat faptul că scenele catalogate drept "răuvoitoare" nu sunt defapt reale, ci pur fictive. 

“Serialul a încercat întotdeauna să prezinte o versiune fictivă a istoriei regale cu cât mai multă sensibilitate posibil. Dar, în ultima vreme, pe măsură ce lucrurile se apropie de zilele noastre, pare mai greu de găsit acest echilibru”, au declarat surse de pe platoul de filmare. 

Felul în care Netflix portretizează povestea celor din Palatul Buckingham a fost catalogat de către fostul prim-ministru Sir John Major ca fiind un "butoi plin de prostii răuvoitoare", în timp ce apropiații monarhului au cerut boicotarea serialului. Aceste reacții au apărut mai ales pentru că unii telespectatorii nu realizează care informații din serial sunt adevarate, și care nu. 

Un purtător de cuvânt al Majestății a declarat: "Ceea ce relatați, așa cum este descris în scenariu, nu a fost niciodată punctul lor de vedere, nu va fi niciodată punctul lor de vedere și nu va fi niciodată punctul lor de vedere".

Secretul tinereții veșnice a fost descoperit
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies