Alivanca cu sos de zmeura

Data publicarii: 18 Iunie 2016
Data actualizare: 18 Iunie 2016
Telespectatorii vor descoperi cum sa se hraneasca sanatos si sa fie in forma. Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

INGREDIENTE:

  • Alivanca:
  • Branza de vaci
  • Oua
  • Zahar
  • Malai
  • Praf de copt
  • Baton de vanilie

Pamant dulce:

  • Unt
  • Pesmet
  • Zahar brun
  • Cardamom

Sos:

  • Zmeura
  • Zahar brun
  • Smantana lichida

Spuma:

  • Ou
  • Zahar alb
  • Sos de zmeura

MOD DE PREPARARE:

Pentru alivanca, se amesteca chefir cu branza de vaci, cu oua, zahar si malai. Compozitia se omogenizeaza bine si la final se adauga praf de copt si vanilie. Amestecul se pune intr-un inel metalic si se introdce la cuptor timp de 25 de minute, la 180 de grade.

Intre timp, pamantul dulce se realizeaza din unt topit in tigaie, amestecat cu pesmet si lasat la racit. Dupa racire se adauga zahar brun si praf de cardamom.

Partea fructata a desertului are doua componente: spuma de zmeura si sosul de zmeura. Pentru sos se decongeleaza zmeura, se strecurat si apoi se mixeaza cu un blender impreuna cu zahar brun, iar la final se amesteca cu smantana lichida pana ce capata consistenta unui sos. Pentru spuma se bat tare cateva albusuri de ou impreuna cu zahar si la final se adauga cateva linguri din piure de zmeura pentru culoare si aroma.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies