Agenția Europeană a Medicamentelor și OMS au emis recomandări oficiale legat de vaccinul AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentelor și OMS au emis recomandări oficiale legat de vaccinul AstraZeneca
Data publicarii: 18 Martie 2021
Data actualizare: 19 Martie 2021
Experții OMS continuă să evalueze riscurile după apariția cazurilor de tromboză, dar recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca „în acest moment”.
Într-un comunicat, Organizația Mondială a Sănătății afirmă:
 
„În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile și recomandă continuarea vaccinărilor. Comitetul consultativ global al OMS pentru siguranța vaccinurilor evaluează cu atenție cele mai recente date disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce revizuirea este finalizată, OMS va comunica imediat constatările”, au declarat experții, după o întâlnire cu ușile închise”, conform Reuters.
 


 
Pe 18 martie, Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis un mesaj: vaccinul AstraZeneca este sigur, eficient și nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.
 
Comitetul a recomandat mai multă atenţie la efectele adverse.
 
Reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului consideră, la fel ca OMS, că beneficiile vaccinului sunt mult mai mari decât riscurile şi spun că nu au găsit probleme la niciun lot de vaccin.

Până în acest moment, 11 țări din Uniunea Europeană au suspendat complet vaccinarea cu AstraZeneca. Acestea sunt: Danemarca, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Portugalia și Cipru. 
Au suspendat doar parțial, vaccinarea cu loturile identificate că ar avea probleme: Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg și România. 
 
Alte state din Europa, dar din afara Uniunii Europene care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sunt Norvegia și Islanda.
 
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

Întrebarea Mesei Rotunde: Cu cine se mărita Lidia Buble, anul acesta!?

FOTO: SHUTTERSTOCKVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!