Cât de importantă este protecția solară și cum alegem produsul potrivit pentru a evita arsurile sau bolile de piele

Cât de importantă este protecția solară și cum alegem produsul potrivit pentru a evita arsurile sau bolile de piele
Data publicarii: 31 Iulie 2020
Data actualizare: 31 Iulie 2020
Vara, pielea noastră este mai expusă la soare și la razele UV. Astfel, avem nevoie de o îngrijire corectă pentru o piele sănătoasă. 

Gama de produse cu factor de protecție este amplă și de cele mai multe ori nu știm spre ce să ne orientăm. Claudia Augustin, Head Trainer Cosmetică, vine cu sfaturi utile în acest sens:

Protecția solară este foarte importantă pentru pielea noastră deoarece, în urma expunerii voluntare sau involuntare la soare, razele solare de tip UVA sau UVB ne pot afecta pielea. Dincolo de bronzul frumos și uniform pe care îl obținem în urma expunerii la soare, ne putem alege cu înroșirea pielii, cu arsuri solare. Mai mult decât atât, expunerea la soare poate duce  îmbătrânirea prematură a pielii, fie că vorbim de corp, fie că vorbim de față.”

Trebuie să mai știi că, pe lângă arsuri solare și îmbătrânirea pielii, expunerea neprotejată poate duce la boli grave, cum ar fi cancerul de piele. 

Dacă te întrebi de ce factor de protecție ai nevoie, iată și răspunsul: “Atunci când ne alegem factorul de protecție, va trebui să ținem cont de culoarea naturală a pielii. Există mai multe fototipuri de piele, de la 1 la 6. Persoanele cu fototipul 1 au pielea foarte deschisă și foarte sensibilă. În cazul acestora, este indicat un factor de protecție ridicat, peste 50. Persoanele cu fototip 2 sau 3 pot folosi factorul de protecție minimum 30. Foarte important de menționat este că acest factor de protecție se reaplică o dată la 30-50 de minute, atunci când ne expunem la soare, când vrem să ne bronzăm. Persoanele cu o piele mai închisă pot aplica un factor de protecție 30 sau chiar mai mic. Pentru protecția pielii corpului este necesar să folosim o cremă special pentru corp, iar cea pentru față trebuie să fie special pentru ten”, spune Claudia Augustin.

Este important să știi că produsele cu factor de protecție se aplică cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, deoarece acesta formează o barieră de protecție care nu mai permite razelor ultraviolete să agreseze pielea. 

În ceea ce îi privește pe copii, trebuie să fim foarte atenți ca produsul să fie neapărat mineral, deoarece fotoprotecția chimică poate duce la apariția alergiilor. Pielea copiilor trebuie protejată. Astfel, trebuie folosit un factor de protecție de minimum 50, cu o aplicare constantă.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!