Ce poate duce mai repede la încheierea pandemiei cauzate de noul coronavirus? Concluzia care dă speranță

Ce poate duce mai repede la încheierea pandemiei cauzate de noul coronavirus? Concluzia care dă speranță
Citeste mai mult despre: coronavirus, imunitate, pandemie,
Data publicarii: 06 Iulie 2020
Data actualizare: 06 Iulie 2020
Atunci când o proporție suficient de mare din cadrul unei populații devine imună la o infecție, aceasta nu se mai poate răspândi. Asta înseamnă “imunitatea de turmă.”  
În momentul în care se atinge acest punct, o pandemie este declarată încheiată, iar transmiterea se face mult mai greu. 

Un nou model de cercetare arată că ”imunitatea de turmă” se poate atinge mult mai repede decât au preconizat oamenii de știință. Mai precis, acest lucru se poate întâmpla când 43% dintre persoane au contactat noul coronavirus.
 
Matematicienii de la Universitatea din Nottingham din Marea Britanie și de la Universitatea Stockholm din Suedia și-au dat seama că diferite grupuri de oameni din cadrul unei populații răspândesc infecții la diferite niveluri.


 

Când au actualizat modelul clasic pentru a lua în calcul ratele de transmitere în diferite grupe de vârstă și în rândul persoanelor cu niveluri diferite de activitate socială, pragul imunității la care ar trebui să se ajungă a scăzut la 43%.
 
Cercetarea, publicată în Science, sugerează că activitatea socială este un factor determinant mai important pentru atingerea pragului de imunitate de turmă decât vârsta.

„Luând această nouă abordare matematică pentru estimarea nivelului de imunitate care trebuie atins pentru încheierea pandememiei, am constatat că ar putea fi redus la 43% și că această reducere se datorează în principal nivelului de activitate, mai degrabă decât structurii de vârstă”, spune prof. Frank Ball de la Universitatea din Nottingham, unul dintre autorii studiului.
 

PE PRO TV PLUS AI EXCLUSIV "SHARE ÎN BUCATE":

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies