Coronavirus: Oamenii știință au descoperit noi simptome, inclusiv lipsa mirosului

Coronavirus: Oamenii știință au descoperit noi simptome, inclusiv lipsa mirosului
Citeste mai mult despre: coronavirus, simptome noi,
Data: 19 Martie 2020
Infecția cu coronavirus poate induce simptome pe care medicii le-au descoperit pe parcurs, care includ lipsa mirosului și a gustului. 

Medicul virusolog Hendrik Streeck a declarat pentru publicația Frankfurter Allgemeine că pacienții care tocmai au fost infectați cu noul coronavirus suferă de lipsă de miros în așa măsură încât nu mai pot simți nici măcar scutecele murdare ale bebelușilor. 

În Germania, sutn 7.000 de cazuri confirmate și 14 decese.

”Aproape toate persoanele pe care le-am intervievat, ceea ce înseamnă mai mult de două treimi, au spus că și-au pierdut mirosul și gustul pentru câteva zile bune. Aceste simptome sunt atât de grave încât o mamă nu a putut mirosi scutecul plin al copilului ei. Alții nu mai puteau mirosi șamponul, iar în alte cazuri, mâncarea nu mai avea niciun gust”.

Vedeți, în clipul de mai jos, câte persoane poate infecta, într-o lună, un bolnav de Covid-19. Cifrele sunt înfricoșătoare

”Nu putem spune sigur când apar aceste simptome, dar bănuim că după câteva zile de la infectare”.

Omul de știință a adăugat că și diareea poate fi un simptom mult mai întâlnit decât s-a crezut inițial. ”Diareea apare, la persoanele infectate, la 30% din cazuri”.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO