(P) Cum să îți rotunjești veniturile?

(P) Cum să îți rotunjești veniturile?
Citeste mai mult despre: venituri, rotunjire, salariu,
Data publicarii: 07 Iulie 2021
Data actualizare: 07 Iulie 2021
În cele mai multe cazuri, salariul obținut din principalul job nu ne acoperă cheltuielile, iar studenții sau persoanele care se află la primul lor loc de muncă știu cel mai bine despre ce vorbim. Astfel, ajung să se gândească și la alte surse de venit.

Din fericire, internetul și tehnologia tot mai avansată creează mediul ideal pentru a face bani în plus, chiar de la ține acasă. Iată câteva modalități prin care poți să îți rotunjești veniturile:

Vinde-ți pe internet hainele și obiectele pe care nu le mai folosești 

Una dintre cele mai simple metode de a face bani foarte rapid este să vinzi pe internet lucrurile pe care nu le mai folosești, dar care se află în condiție bună. În online, se găsesc foarte multe site-uri de profil unde poți să postezi poze cu obiectele pe care vrei să le vinzi, o scurtă descriere a lor și prețul aferent. O alternativă sunt și rețelele de socializare. Lista cu lucrurile pe care poți să le vinzi e una foarte lungă. Piese și accesorii vestimentare, cosmetice, telefoane, CD-uri, DVD-uri, cărți, obiecte electrocasnice, piese de mobilier sau decorațiuni interioare, sunt doar câteva dintre exemple.

Creează obiecte handmade

Dacă ești îndemânatic, creativ și receptiv la nou, poți să te orientezi spre handmade. Acest gen de obiecte au devenit, în ultimii ani foarte populare și în România. Întotdeauna vei găsi cumpărători care doresc produse unicat, fie atunci când doresc să ofere un cadou sau când organizează un eveniment. În funcție de talentul pe care îl ai, poți să te orientezi spre obiecte decorative, tablouri, lumânări, felicitări, aranjamente florale, dar si accesorii, bijuterii sau tricotaje. 

Fii profesor online

Dacă ai spirit didactic și ești bun la materii precum limba și literatură română, limbi străine, matematică, geografie, istorie sau informatică, poți să oferi meditații online elevilor care au nevoie de ajutor suplimentar la școală sau care se pregătesc de examene, dar și persoanelor venite din diferite țări în România pentru a își continua studiile sau pentru a lucra aici.

Totodată, dacă ai cunoștințe muzicale, poți să predai în particular ore de pian, chitară, vioară. La fel, dacă esti sportiv, poți deveni, instructor de fitness sau personal trainer.

Fă bani jucându-te

Pe lângă faptul că te relaxează și te ajută să evadezi din cotidian, jocurile online sunt și o bună sursă de câștig suplimentar. Să luăm de exemplu pokerul, unul dintre cele mai populare jocuri de strategie la nivel modial. Durează doar câteva minute să înveți cum se joacă. Pe urmă, poți să îți imbunătățești jocul cu lecții despre clasamentul mâinilor, strategie și termenii de poker. Iar vestea bună este că poți juca poker online, de pe telefonul mobil sau tabletă, fără a mai fi nevoit să te deplasezi la cazinou sau în săli de joc. 

Dacă este jucat cu răbdare și perseverență, pokerul poate aduce un venit suplimentar consistent și constant, dovadă numărul tot mai mare de profesionișți în întreaga lume și premiile oferite de operatorii din această industrie. 

Fă-ți un blog

Tot în mediul online, poți să îmbini cu ușurință pasiunea cu munca făcându-ți un blog. Iar asta se realizează într-un timp foarte scurt. De asemenea, în funcție de hobby-ul pe care îl ai, blogul se poate concentra pe o mare varietate de subiecte, de la cinema, muzică, turism, modă, artă culinară, politică, până la experiențe personale zilnice. În momentul în care vei reuși să strângi un numar notabil de vizitatori, vei putea face bani din publicitate. 

Participă la sondaje de opinie online

Un alt mod de a face bani în plus este participarea la sondaje de opinie online. Agențiile de publicitate și consultanță în marketing recrutează întotdeauna noi membri pentru a răspunde la sondaje. Nu ai nevoie de experiență anterioară, poți lucra de oriunde, atâta timp cât ai conexiune la internet și le poți completa când dorești tu.

Devino asistent virtual

Dacă ești o persoană bine organizată, atentă la detalii și te pricepi la redactat texte, rețele de socializare, poți să lucrezi ca asistent virtual. În plus, îți poți oferi serviciile atât în România, cât și peste hotare, și poți lucra, în același timp, pentru mai mulți clienți. 

Fă marketing afiliat

Dacă ai o prezență bună pe rețelele de socializare, ai un blog, website sau canal de You Tube, poți să faci bani promovând diferite companii, produse, servicii și oferte online. Practic, prin marketing afiliat, tu trimiți trafic către compania vizată, primind în schimb un comision pentru vânzările generate. 

Vinde-ți fotografiile online

Dacă esti pasionat de fotografie și ești creativ, poți să postezi instantaneele tale pe site-uri de renume care îți pot transforma munca în cash. În acest fel, poți face bani cu fotografiile tale și fără să lucrezi pentru un ziar sau o revistă.

Administrează conturi pe rețele de socializare

Chiar dacă pare greu de crezut, majoritatea companiilor nu au niciun indiciu despre cum își pot crește expunerea pe piață. La fel este și în cazul unor persoane publice sau instituții. De aceea, dacă ești AS în ceea ce privește social media, poți să îți oferi serviciile, în timpul liber. Construirea unei afaceri de administrare a conturilor pe rețelele de socializare ar putea necesita ceva efort și timp, dar merită. De exemplu, poți percepe o taxă lunară considerabilă pentru fiecare client, iar asta îți va permite să ai un câștig constant.

Licența ONJN nr. L1160654W000324

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies