Franța a aprobat folosirea clorochinei împotriva coronavirusului, fără teste suplimentare! Urmează Italia

Franța a aprobat folosirea clorochinei împotriva coronavirusului, fără teste suplimentare! Urmează Italia
Citeste mai mult despre: coronavirus, clorochina, Franta, Italia,
Data: 27 Martie 2020
Olivier Véran, ministrul Sănătății în Franța a aprobat utilizarea clorochinei în protocoalele medicale din Franța puse în aplicare în cazul pacienților infectați cu coronavirus. 

Medicamentele pe bază de clorochină se vor folosi dacă medicii cosideră că sunt potrivite fiecărui pacient în parte, deoarece acestea pot avea efecte adverse și eficacitatea lor nu a fost testată suficient pe bolnavii de COVID-19. 


 

Italia a anunțat că, în scurt timp, va face același lucru și va aproba clorochina, fără ca aceasta să treacă prin teste în prealabil. Măsura Italiei este luată în contextul în care țara se confruntă cu cele mai multe decese din lume cauzate de coronavirus, iar specialiștii spun că vârful epidemiei nu a fost încă atins. 
 
Clorochina este un antimalarian utilizat de zeci de ani deja de către medici.Promotorul acestui tratament este profesorul Didier Renauld, Directorul  Institutului Spitalului Universitar pentru infecții mediterannene ( Bouches-du-Rhone).
 
Contactat de ziarul francez Le parisien-Aujourd’hui, profesorul Didier Renauld a afirmat că studiile comandate chiar de guvernul francez sunt inutile și nu fac decât să întârzie sau chiar să pună sub semnul întrebării videcarea unor bolnavi.

Potrivit medicului, clorochina este, în mod categoric, substanța care va deveni medicament în combaterea coronairusului și “este imoral să nu fie folosită.”
 
Specialiștii atenționează însă că utilizarea lui în afara unui protocol și a unei recomandări medicale e extrem de periculoasă pentru pacienți. Mai ales în condițiile în care acest medicament poate avea efecte secundare serioase și a provocat moartea unui american care l-a luat prevenitv, fără aviz medical.


PE PRO TV PLUS VEDETELE ÎȚI SPUN CUM ÎȘI PETREC TIMPUL ÎN IZOLARE:FOTO:SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Franța a aprobat folosirea cloochinei împotriva coronavirus, fără teste suplimentare! Urmează Italia
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO