• PRO TV
  • Uniți împotriva coronavirus | Electrica donează 240.000 de euro spitalelor din România

Uniți împotriva coronavirus | Electrica donează 240.000 de euro spitalelor din România

Uniți împotriva coronavirus | Electrica donează 240.000 de euro spitalelor din România

Companiile din Grupul Electrica și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul medicilor din România care luptă pentru salvarea pacienților cu COVID-19. Când facem bine, #nefacembine!

Grupul Electrica a decis să susțină refortul remarcabil al personalului medical împotriva răspândirii noului coronavirus. Reprezentanții companiilor din domeniul energiei care operează în România au anunțat că donează 240.000 de euro în sprijinul unor spitale din București, Ploiești, Brașov și Cluj.  

Sumele donate vor fi folosite pentru achiziția de aparatură medicală absolut necesară pentru tratarea pacienților afectați de noul virus, precum și de echipamente de protecție pentru personalul medical.

Donațiile sunt efectuate de companiile care compun grupul Electrica, în funcție de zona în care asigură servicii clienților lor:

SDEE Transilvania Nord - 30.000 de euro către Spitalul Județean de Urgență Cluj.

SDEE Transilvania Sud - 30.000 de euro către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.

SDEE Muntenia Nord - 30.000 de euro către Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Electrica Furnizare SA - 30.000 de euro către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Electrica SERV - 30.000 de euro către Institutul Național de de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București. 

Mai mult, Electrica Furnizare a contribuit, cu aproximativ 90.000 de euro, și la “Campania națională de informare și prevenire a contaminării cu noul coronavirus”, implementată de Crucea Roșie Română, pentru achiziția de măști sanitare de unică folosință. 

Totodată, angajații Electrica sunt implicați într-o campanie internă de strângere de fonduri pentru Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în vederea achiziționării de cărucioare pentru pacienți, parte dintre acestea fiind deja donate unității medicale. 

Traversăm o perioadă dificilă în care avem nevoie, mai mult ca niciodată, să fim uniți și să îi protejăm pe toți cei din jurul nostru. În același timp, trebuie să îi sprijinim cu tot ce putem pe cei care au grijă de noi, de famiile noastre, de colegii și de prietenii noștri. Întreg personalul medical aflat, acum, în linia întâi merită respectul, considerația și ajutorul nostru. În aceste zile, ei sunt cu adevarat niște eroi, așa cum, pastrând proporțiile, sunt și electricienii noștri aflati tot în prima linie, pe teren, pentru a asigura alimentarea cu energie electrică, indiferent de vreme și de vremuri”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica. 

Încă de la debutul acestei situații, Grupul Electrica a adoptat o serie de măsuri speciale pentru protecția clienților, angajaților și partenerilor săi, precum și de limitare a extinderii COVID-19. Planul de reziliență existent la nivel de Grup a fost actualizat cu promptitudine pentru a răspunde situației excepționale de la nivel național. 

Totodată, Electrica încurajează partenerii și clienții să folosească modalități de relaționare indirecte, on-line sau telefonic, pentru soluționarea diverselor solicitări, și să apeleze la metodele de plată online. 

Fotografii: Shutterstock/Agerpres

Vezi și VIDEO: Vrei un bar de bere la tine acasă? Uite la ce s-au gândit englezii

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni