(P) 3 tipuri de cafenele: Trucuri de amenajare pentru un business de succes

(P) 3 tipuri de cafenele: Trucuri de amenajare pentru un business de succes
Citeste mai mult despre: cafenele, amenajare, business de succes,
Data: 20 Decembrie 2019
Ai văzut o cafenea nouă în cartier sau în centrul orașului și vrei, cu prima ocazie, să-ți inviți prietenii sau partenerul de viață să petreceți o după-amiază relaxantă, savurând o cafea bună și un desert delicios?

Se întâmplă des că locațiile noi să stârnească curiozitatea. În acest caz, prima misiune în ceea ce privește noua afacere fost îndeplinită. Dar ce se întâmplă mai apoi?

Un business de succes cu o cafenea trebuie să aibă echilibrul perfect între amenajarea spațiului, designul interior, cu canapele sau scaune confortabile, atmosfera intimă și relaxantă, toate combinate cu servire atentă și, cel mai important, produse proaspete și de calitate.

Dacă primii clienți care calcă pragul unei cafenele vor fi dezamăgiți de scaunele incomode, de muzica dată prea tare, de meniul lipsit de varietate, de lumina nepotrivită și de servirea proastă, atunci lucrurile nu se vor îndrepta spre direcția bună. Starea de spirit trebuie să se schimbe încă de la intrare, relaxarea trebuie să fie cuvântul de ordine, iar cafeaua și dulciurile sau gustările e obligatoriu să satisfacă toate gusturile.
 

Găsești mai jos câteva trucuri de amenajare care vor face din cafeneaua ta un business de succes:

Cafeneaua, afacerea care poate aduce profit în orice sezon

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți conturezi bine un plan. Ce tip de cafenea vrei să deschizi? Poate fi una intimă, în care să fie servite diferite sortimente de cafea, însă doar băuturi și dulciuri, sau poate fi o cafenea care să îmbine cu succes ideea de cafea de origini, de exemplu, și gustări delicioase de servit la mic-dejun, prânz sau cină?
 

Ține cont că acest tip de afacere este sortit să fie profitabil pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Motiv pentru care:

Alege o locație cu mult trafic (pietonal sau rutier)

Primul aspect este alegerea unei locații potrivite. În funcție de tipul de clienți cărora vrei să te adresezi, poți opta pentru un spațiu mic, într-o intersecție, la un colț de bloc. În acest caz, vă veți baza foarte mult pentru potențialii clienți care trec prin zonă și se vor opri fie să-și bea cafeaua, fie să-și comande una la pachet.

Dacă vrei ceva mai mare, ai nevoie de un spațiu în centru sau poate într-un cartier rezidențial nou, unde să nu existe prea mare concurență.

Mai există și varianta cafenelelor din mall-uri, însă costul chiriei va fi mai mare și, în plus, e posibil să fie nevoie să cumperi o franciză.
 

Amenajarea interioară, exteriorul și cum îți atragi clienții

Desigur, design-ul interior al unei cafenele este important, căci clienții trebuie să se simtă bine, să se relaxeze, totul într-o atmosferă intimă și plăcută. Caută să combini posibilele gusturi, astfel încât să ai și zone cu mese joase și canapele, unde cei care vin să se poată relaxa în voie savurând cafeaua.

Amenajează și zona de bar pentru cei care sunt în trecere și nu vor altceva decât să-și bea cafeaua, în timp ce citesc un ziar online, navighează pe internet sau citesc mail-urile de serviciu. Alege scaune înalte tip bar și un blat lung și suficient de lat cât să-i ofere clientului senzația de spațiu.

Lasă destul loc între scaune pentru a oferi intimitate. Le găsești pe cele potrivite pentru spațiul tău pe scauneonline.ro, de unde poți alege dintr-o varietate de modele. Investește și în lumină caldă, galbenă, și pune suficiente veioze pentru a putea crea o atmosferă primitoare. Un miros specific, de asemenea, ar crea stare de bine și ar face clientul sau clienții să-și dorească să revină în cafenea.
 

Acordă atenție meniului

Poate printre cele mai importante aspecte de luat în calcul într-o cafenea este meniul. Gusturile sunt diverse, motiv pentru care este esențial să investești în sortimente de cafea de calitate, de origine, prăjită proaspăt și care să-și păstreze aroma. Fie că e vorba de espresso, cappuccino, latte macchiato sau orice alt tip de băutură de bază de cafea, aceasta trebuie să aibă un gust perfect.

Nu uita de deserturi sau de gustări care pot însoți cafeaua dimineața sau în oricare moment al zilei. Ține la prospețimea produselor și nu oferi clienților o calitate îndoielnică. Apa nu trebuie să lipsească, dar nici alte băuturi pentru cei care nu-și doresc să consume cafea.

 Atunci când vrei să dezvolți o afacere de succes și să investești într-o cafenea pune preț pe calitate. Oferă produse la cele mai înalte standarde, o servire atentă și un spațiu în care clienții să se simtă bine și să-și dorească să revină în cel mai scurt timp. Mai mult, o recomandare către cei din jur nu strică niciodată!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO