(P) Beneficiile utilizării gelurilor dezinfectante pentru mâini

(P) Beneficiile utilizării gelurilor dezinfectante pentru mâini
Citeste mai mult despre: dezinfectant maini,
Data: 26 Mai 2020
Fiindcă suntem în plină pandemie şi trăim într-un real focar de coronavirus (COVID – 19), măsurile suplimentare pe care majoritatea oamenilor le iau nu sunt absolut deloc suprinzătoare, mai ales că acest lucru depinde de sănătatea noastră.

În acest sens, majoritatea persoanelor au grijă să se aprovizioneze constant cu numeroase produse destinate dezinfectării, produse special create pentru distrugerea bacteriilor patogene. Vorbim despre produse precum:

- Spray-uri dezinfectate pentru mâini;

- Geluri dezinfectate pentru mâini;

- Săpunuri pentru mâini.

Totodată, apare inevitabil şi întrebarea: “Oare este eficient un dezinfectant mâini pentru eliminarea bacteriilor?” Ei bine, răspunsul vine chiar de la producătorii acestor produse speciale, antibacteriene, care spun că sunt printre singurele produse care ne pot ţine departe de numeroasele microorganisme care ne afectează sănătatea, în ciuda faptului că cel mai bun dezinfectant posibil la care avem acces cu uşurinţă în cea mai mare parte a zilei este indiscutabil apa şi săpunul.

Însă, în situaţiile în care nu suntem în imediata apropiere a unei surse de apă şi săpun, putem opta cu toată încrederea pentru produsele dezinfectante pentru mâini, care se găsesc sub formă de spray-uri sau geluri. Sunt eficiente şi omoară 90% din bacterii.

Cât de utile sunt gelurile dezinfectante pentru mâini?

Aceste produse pentru dezinfectarea mâinilor sunt foarte utile mai ales atunci când călătorim în mijlocul de transport public, atunci când nu avem acces rapid la o sursă de apă şi mai ales atunci când lucrăm într-un mediu în care este mai mult decât obligatoriu să deţinem aşa ceva.

De exemplu, în spitale, soluţiile dezinfectante sunt vitale pentru prevenirea transferului de bacterii şi virusuri de la un pacient la altul.

Dincolo de un cadru spitalicesc, este foarte dificil de arătat că produsele de igienizare a mâinilor sunt utile. În afara instituţiilor precum spitalul, majoritatea oamenilor pot să ia aceste bacterii respiratorii, printr-un simplu contact direct cu persoanele care le-au dobândit deja. Astfel încât, soluţiile dezinfectante pentru mâini, nu-şi pot dovedi utilitatea şi eficacitatea.

Igienizarea rapidă şi eficientă

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor produse dezinfectante cum ar fi gelurile dezinfectante pentru mâini, sau spray-urile, este că sunt uşor de transportat, întrucât se găsesc pe piaţă în diverse gramaje.

De asemenea, permit o igienizare rapidă şi eficientă, întrucât reuşesc să elimine în proporţie de 90% dintre bacterii. Sunt ideale, iar majoritatea au un miros proaspăt şi plăcut.

Însă, pentru ca rezultatele să fie pe măsură aşteptărilor este ideal ca produsele să fie utilizare corect, conform specificaţiilor care se găsesc cu uşurinţă pe etichetă, ceea ce înseamnă că trebuie să folosiţi cantitatea corespunzătoare şi să respectaţi regulile de igienizare învăţate.

Produsul trebuie să fie răspândit cu atenţie pe întreaga suprafaţă a mâinilor până când acestea devin uscate. Mâinile nu se vor şterge şi nici nu se vor spăla după aplicare.

Cel puţin 69% alcool

Este important să vă asiguraţi că orice produs de dezinfectare a mâinilor pe care îl utilizaţi conţine cel puţin 60 % alcool.  Studiile au descoperit că dezinfectanţii cu concentraţii mai mici sau dezinfectanţii pentru mâini pe bază de alcool nu sunt la fel de eficienţi în eliminarea germenilor ca cei cu 60 - 95% procente de alcool.
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO