(P) Ceremoniile funerare ar putea fi și pe viitor la fel de restrânse

(P) Ceremoniile funerare ar putea fi și pe viitor la fel de restrânse
Data: 15 Mai 2020
Până la data de 15 mai se mențin regulile în ceea ce privește modul în care se desfășoară o înmormântare sub regimul ordonanțelor de urgență.

Va urma o stare de alertă care încă nu se știe cu ce noi măsuri va veni. Pentru cazurile în care decesul survine ca urmare a virusului covid, cel mai probabil se vor menține aceleași reguli stricte și pe viitor.

Nici cei din mediul rural nu au scăpat de aceste restricții. În plus, aici se pare că se resimt cu atât mai greu măsurile de acest gen, întrucât înmormântările sunt adesea sub semnul tradițiilor multiple, locale, zonale.

Înmormântarea în zilele noastre

Indiferent că decesul este justificat de prezența virusului covid sau nu, defunctul este preluat de familie cu ajutorul firmelor prestatoare de servicii funerare.

Acestea trebuie să fie autorizate și să dispună de toate mijloacele necesare pentru ca serviciile prestate să fie în siguranță pentru toată lumea.

Atenție la alegerile făcute. Pentru că pandemia de coronavirus a impus atât de multe schimbări, serviciile funerare sunt foarte solicitate.

Pentru că agenția să nu întârzie să trimită reprezentanții săi pentru a începe imediat demersurile de înmormântare, veți dori cel mai probabil să faceți o atentă selecție a agenției cu pricina. Pentru servicii funerare București, Rarox este o recomandare.

Ce vă interesează în mod special: să fie prompți și să intervină rapid, mai ales dacă preluarea defunctului are loc de la morga unei instituții spitalicești. Să aibă o gamă variată de servicii funerare, pachete avantajoase de prețuri.

La Rarox spre exemplu, cei interesați au parte de servicii non stop, de pachete de servicii ce pot acoperi tot ce este necesar pregătirii defunctului și nu numai - inclusiv posibilitatea de a cumpăra din același loc coroană, sicriu și toate celelalte accesorii funerare.

Înmormântare cu adaptare

Numărul maxim de persoane ce pot participa la înmormântare rămâne același, adică 8. Doar că un grup mai restrâns de participanți nu înseamnă automat că ziua înmormântării va fi una lipsită de tradiții, de cheltuieli, de respectarea anumitor ritualuri.

Spre exemplu, dacă numărul celor care participă va fi mai mic, poate fi mai practic ca sicriul să dispună de un sistem de închidere mai facil și să nu mai fie nevoie de închiderea capacului în cuie.

În varianta de lux sicriul are două capace și poate fi închis destul de ușor. Un astfel de sicriu în propunerea de la Rarox poate fi achiziționat la pachetul de servicii de lux president.

Sunt însă și variante mai accesibile, ba chiar și cele ce se pot deconta pe baza talonului de pensie, deci ținând cont de ajutorul de înmormântare la care au dreptul rudele.

O altă schimbare este cel mai probabil scurtarea traseului înmormântării, pentru că este exclusă posibilitatea de a organiza convoi funerar.

Pentru cei care solicită ajutorul firmelor de servicii funerare în funcție de pachetul ales pot avea parte de consiliere și ajutor în ceea ce privește partea birocratică, de obținere a avizelor și actelor necesare pentru înhumare.

Indiferent ce schimbări se vor impune sau relaxa după 15 mai înmormântările creștinești au la baza anumite elemente, accesorii și produse funerare. Acestea pot fi achiziționate complet de la prestatorii de astfel de servicii. 
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO