(P) Greșeli pe care le putem face în implementarea unui plan de budgeting

(P) Greșeli pe care le putem face în implementarea unui plan de budgeting
Data: 08 Ianuarie 2021
Finanțele personale sunt un domeniu intim pe care fiecare îl gestionează după cum crede de cuviință.

Cu toate acestea, având în vedere vremurile din ce în ce mai grele din punct de vedere economic, din ce în ce mai mulți oameni încearcă să facă față acestora prin realizarea unui plan de budgeting care să le permită să cheltuiască mai puțin și mai eficient și să facă economii în același timp.

Chiar dacă la o primă vedere situația pare roz, cei mai mulți dintre noi fac greșeli de redactare și implementare a planului de budgeting. Din fericire, acum veți cunoaște aceste greșeli care apar din neatenție sau necunoaștere și veți reuși să le evitați:

1. Setarea unor ținte financiare mult prea înalte sau imposibil de realizat – trebuie să fiți conștienți de vremurile în care trăim și de realitatea vieții dumneavoastră financiare. Dacă veniturile dumneavoastră nu vă permit în acest moment să economisiți suficienți bani pentru a cumpăra o mașină scumpă, degeaba vă setați ca țel financiar acest lucru și sperați să cheltuiți mai puțin pe mâncare și facturi. Dacă nu tratați planul de budgeting cu maxim de realism, veți ajunge dezamăgiți și, poate mai rău, îngropați în credite bancare. 

2. Calcularea chelutielilor lunare din amintiri – atunci când doriți cu adevărat să puneți la cale un plan de economii cu adevărat sustenabil trebuie să îl tratați cu maximă seriozitate. Începeți prin a aduna toate chitanțele și bonurile valorice pe o anumită perioadă de timp și stabiliți valoarea reală a cheltuielilor dumneavoastră. Dacă veți estima din amintiri această valoare există posibilitatea să vă dați peste cap tot bugetul și să eșuați lamentabil în demersul dumneavoastră. 

3. Categorisirea unor cheltuieli care ar trebui să fie la „dorințe” în categoria de „nevoi” – pentru a evita această greșeală trebuie să fiți sinceri cu dumneavoastră și să vă dați seama cu adevărat ce cheltuieli sunt nevoi și ce cheltuieli sunt doar dorințe de moment. De exemplu, aveți cu adevărat nevoie de cafeaua scumpă din fiecare dimineață sau ați putea să vă luați o cafea la costuri reduse de la domiciliu?

Dacă vă găsiți într-o situație financiară delicată care nu vă permite luxul de a organiza un astfel de plan de economii în acest moment, aflați că puteți apela la un împrumut rapid (cum sunt cele de pe site-ul credite rapide) care vă va elibera din mediul mult prea stresant cel puțin pentru moment. Astfel veți avea timp și energie să gândiți un plan amplu pentru a ieși cu brio din impasul financiar în care vă găsiți. 

Greșelile în implementarea unui plan de budgeting apar foarte des, mai ales la început. Din această cauză este bine să vă documentați temeinic înainte de a porni în această călătorie.

Dacă veți trata cu superficialitate planificarea bugetului nu veți reuși decât să aduceți foarte multă frustrare în viața dumneavoastră, ceea ce va duce la eșec sau, mai rău, la un trai din împrumut bancar în împrumut bancar. Având în vedere infinitatea de resurse gratuite din domeniul finanțelor personale puse la dispoziția dumneavoastră în mediul online, redactarea unui plan de budgeting imbatabil se află la câteva clickuri distanță. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies