Un studiu făcut în Țările Scandinave arată în ce măsură se poate răspândi în școli noul coronavirus

Un studiu făcut în Țările Scandinave arată în ce măsură se poate răspândi în școli noul coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, copii, scoala,
Data: 27 Iulie 2020
Oamenii de știință din Țările Scandinave au ajuns la o concluzie surprinzătoare: menținerea școlilor primare deschise în timpul pandemiei nu a avut prea multă influență asupra nivelului de transmitere a noului coronavirus.
S-a realizat un studiu comparativ între Suedia, care a păstrat deschise școlile primare și gimnaziale și Finlanda, care le-a închis. Studiul arătă că nu a existat un risc mai mare de transmitere a virusului pentru școlile primare care au rămas deschise în timpul pandemiei. Astfel, potrivit Bloomberg , nu a existat nicio diferență măsurabilă în numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul copiilor din Suedia, comparativ cu Finlanda vecină.
 
Studiul compară două țări care împărtășesc modele sociale similare, inclusiv accesul similar la asistența medicală, dar care au adoptat strategii foarte diferite pentru a combate Covid-19. Suedia a evitat restricțiile masive, în timp ce Finlanda a luat măsuri sociale mai dure.


 

Citește și

Datele indicative arată că nu există nicio diferență în incidența generală a cazurilor de Covid-19 confirmate de laborator la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 19 ani în cele două țări. Cel puțin așa au arătat documentulele Agenției de Sănătate Publică din Suedia și cele ale Institutului finlandez pentru Sănătate. În plus, nu a existat niciun risc crescut pentru profesori și pentru personalul de îngrijire. 
 
Nu este prima dată când cercetătorii au ridicat întrebări cu privire la închiderea școlilor în timpul pandemiei. Un studiu francez a constatat luna trecută că minorii aflați la vârsta școlarizării nu par să transmită Covid-19 colegilor sau profesorilor. Acea anchetă a stabilit că cei mici păreau să prezinte mai puține simptome decât adulții și să fie mai puțin contagioși. Cu toate acestea, autorii au mai spus că este nevoie de mai multe cercetări. 
 
Hanna Nohynek, șef la Unitatea de Boli Infecțioase care ține de Autoritatea de Sănătate din Finlanda a declarat „copiii se îmbolnăvesc de Covid-19 mult mai rar și mai puțin grav.”  Ea a avertizat că este nevoie de mai multe date și că „rolul copiilor în transmisie are nevoie de studii suplimentare”. Deocamdată, „s-ar părea că rolul lor în transmiterea Covid-19 nu este deloc atât de mare ca în cazul altor infecții respiratorii, precum gripa”, a spus Nohynek. După două luni de învățare la distanță, copiii finlandezi s-au întors la școală în mai, iar ratele infecțiilor naționale au continuat să scadă.

PE PRO TV PLUS POȚI VEDEA "SHARE ÎN BUCATE"- EXCLUSIV

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Un studiu făcut în Țările Scandinave arată în ce măsură se poate răspândi în școli noul coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies