• Emisiuni
  • VLAD
  • Interviu cu Alexandru Nagy: „A fost foarte plăcută întâlnirea cu rolul Savantului”

Interviu cu Alexandru Nagy: „A fost foarte plăcută întâlnirea cu rolul Savantului”

Interviu cu Alexandru Nagy: „A fost foarte plăcută întâlnirea cu rolul Savantului”

Cu fiecare episod, strategiile din VLAD devin tot mai încâlcite, iar noile personaje stârnesc entuziasmul fanilor și îi fac mult mai curioși. Alexandru Nagy se numără printre actorii care s-au alăturat recent distribuției, în rolul Savantului. Într-un interviu exclusiv, acesta ne-a oferit mai multe detalii despre această experiență. 

Cum este „Savantu” dincolo de camerele de filmat ? 

Nu este o mare diferență între cum apare ”Savantu” în fața camerelor de filmat și în spatele lor. Am fost foarte norocos că rolul a fost scris, cumva, special pentru mine. Vorbesc despre noroc deoarece aici a contat Lia Bugnar, alături de care colaborez încă din anul 2016. În mare parte, tot ceea ce am făcut în zona de actorie, film sau serial, i se datorează ei. Fiind un rol scris pentru mine este foarte similar ca structură cu modul meu de gândire și cu ironia pe care o am eu. A fost foarte plăcută întâlnirea cu rolul ”Savantului”, așa cum mă bucur să văd că este și pentru cei care urmăresc serialul. 

Ai regizat mai multe producții de teatru și operă. Cum a fost pentru tine experința de a juca într-un serial TV ?

Cu serialele TV am mai avut o singură experiență, când am filmat o zi pentru serialul ”Profu’” și am jucat rolul unui patron de videochat. La VLAD, experiența a fost total diferită, deoarece am intrat într-o serie, având 15 zile de filmare. A fost frumos deoarece aici s-a filmat ca la un film de lungmetraj, a fost bucuria revederii cu Anca Dinicu, Ionuț Niculae, Zeno, Gabi Costin, toată gașca! De asemenea, întâlnirea cu Aradits a fost o surpriză plăcută, am colaborat foarte bine. 

Cei din spatele camerelor care nu se văd, sunt o armată de oameni care, când eu am ajuns în sezonul 4, erau mai ceva ca o familie – colegialitate la putere maximă. Pe set era o generozitate care depășea familia. Ne place foarte tare când se fac proiecte mari, de o asemenea anvergură. Ne ajută să ne consolidăm ca oameni. 

Ce te-a atras cel mai mult la acest proiect?

M-a atras că nu era perceput ca un proiect de comedie înainte să ajungem noi, gașca de boschetari. Mă incită proiectele care sunt din afara sferei de comedie, eu având o mare aplecare spre această arie. Astfel de proiecte vin ca o provocare și am fost curios să văd cum se va integra această parte în structura serialului. A fost un pariu foarte mare și, din punctul meu de vedere, unul câștigat, dacă ne luăm după reacția publicului. 

Fanii serialului au fost cuceriți de prestația ta din film. Ce mesaj le-ai transmite?

Fanilor le transmit că îmi pare rău că am intrat atât de târziu. Sunt convins că dacă apăream din sezoanele anterioare, i-aș fi făcut să râdă sau să zâmbească puțin ironic deoarece sunt convins că la Savantu nu se râde doar în hohote. M-aș bucura să ne vedem, cât mai curând, într-o nouă producție de anvergură. 

În ce spectacole te vom putea vedea în curând? 

Până la sfârșitul anului nu voi mai putea fi văzut în nicio producție deoarece voi pleca la Iași pentru a monta, la Opera Națională din Iași, opereta ”Sânge vienez”. Premiera va avea loc în preajma sărbătorilor de Crăciun, așa că ne mai vedem doar la Iași.

Anul viitor vine cu surprize, nu știm exact ce se va întâmpla! Până una alta, joc în spectacolele Liei Bugnar de la Teatrul Metropolis și nu numai, în Peretele, Două liniuțe, O piesă deșănțată. Cine știe ce se va mai întâmpla? E o situație în care azi joci, mâine nu... bugetele teatrelor suferă foarte mult în această perioadă, iar managementul lor pare că nu face față provocărilor pentru zona independentă. Eu sunt angajat la Opera Națională ca asistent de regie, ca actor nu sunt angajat, sunt independent și pot spune că este o perioadă grea, dar peste care sperăm să trecem cu bine. Ușor, ușor, ne vom obișnui și vom trece cu bine, ceea ce sper să ni se aplice tuturor! 

VLAD se apropie de final. Mai sunt doar 3 episoade! Nu rata întâlnirea cu actorii tăi preferați, în fiecare luni, de la 21.30!


Vezi și: 
Cum au fost surprinși actorii din VLAD în ultima zi de filmare?

 



 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune VLAD

Articole pentru emisiune VLAD

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni