• PRO TV
  • Loredana deschide Gayfest in acest an si participa la Marsul Diversitatii

Loredana deschide Gayfest in acest an si participa la Marsul Diversitatii

<span style="color:#f00;">Loredana deschide Gayfest</span> in acest an si participa la Marsul Diversitatii

Loredana este ambasadoarea campaniei "Eu sunt! Tu?, pentru construirea comunitatii LGBT, si va participa la Marsul Diversitatii ce are loc sambata in Capitala.

"Aceasta ocazie sa fiu ambasadoare - e un titlu atat de onorant - a campaniei «Eu sunt! Tu?» ma si obliga si sper sa facem ca aceasta saptamana sa fie memorabila pentru comunitatea LGBT, dar si pentru prieteni, cunoscuti ai acestor persoane, a spus Loredana, cunoscuta sustinatoare a drepturilor persoanelor LGBT.

 

Ea a mai mentionat ca are "foarte multi prieteni in aceasta comunitate, prieteni in adevaratul sens al cuvantului", apreciindu-i pe acestia pentru deschidere, disponibilitate si latura lor creativa.

 

Loredana a mai spus ca situatia din Romania a persoanelor LGBT, care uneori simt nevoia sa se ascunda sau se simt complexate din cauza orientarii lor sexuale, a facut-o sa se implice, considerand totodata ca nu este vorba numai despre orientarea sexuala, ci despre discriminare in general, intoleranta si bigotism.

 

"Va asteptam la parada, nu numai pe cei care fac parte din comunitatea LGBT, ci si pe prietenii, cunostintele lor. (...) Este un mars al libertatii si al diversitatii", a mai spus Loredana.

 

Marsul Diversitatii va avea loc sambata, in intervalul orar 17.00 - 19.00, pe traseul Piata Unirii - Piata Constitutiei - metrou Izvor.

 

Manifestarea GayFest, organizata din 2004 de Asociatia ACCEPT la Bucuresti, se desfasoara si in acest an timp de o saptamana, in care vor avea loc concerte, expozitii, reprezentatii de teatru, proiectii de filme si petreceri, culminand cu Marsul Diversitatii, sambata.

 

GayFest este expresia miscarii pentru drepturi civile a persoanelor LGBT, o manifestare care combina activismul politic (mars, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiectii de filme, expozitii).

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni