• PRO TV
  • O noua arma impotriva teroristilor: americanii testeaza un avion pe care il lanseaza in spatiu! VIDEO

O noua arma impotriva teroristilor: americanii testeaza un avion pe care il lanseaza in spatiu! VIDEO

O noua arma impotriva teroristilor: americanii testeaza un avion pe care il lanseaza in spatiu! VIDEO

Un avion experimental fara pilot, care poate ajunge la o viteza de 20.900 de kilometri pe ora, va fi testat joi. Falcon HTV-2 va fi lansat in spatiu la bordul unei rachete, apoi se va intoarce catre Pamânt.

Testul anterior de zbor a durat doar noua minute, iar avionul a fost distrus intentionat, ca masura de siguranta, din cauza dificultatilor tehnice, scrie dailymail.co.uk.

Daca vremea o va permite, racheta care va duce avionul in spatiu va decola de la Baza Air Force Vandenberg din California. Odata ajuns in spatiu, avionul se va separa de racheta si va cobori pe Pamânt la o viteza colosala. Drumul dintre New York si Los Angeles, care in mod normal dureaza cinci ore, poate fi parcurs de acest avion in doar 12 minute.

Proiectul este realizat de Pentagon si de Agentia de Cercetare a Proiectelor de Aparare si face parte dintr-o generatie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA spera ca aceste avioane vor putea elimina teroristii din orice colt al lumii in mai putin de o ora.

Dave Neyland, directorul Biroului Tactic din cadrul Agentiei de Cercetare a Proiectelor de Aparare, a declarat ca institutia vrea sa cunoasca mai multe date tehnice pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei supersonice.
"Am câstigat date valoroase de la primul zbor, am facut câteva modificari pentru a imbunatati acest avion si acum suntem gata de test", a declarat Dave Neyland.

Primul zbor al Falcon a colectat date despre aerodinamica, navigare si despre modul in care caldura afecteaza avionul. Inginerii nu au aflat motivul exact al defectiunilor de la primul zbor, care a avut loc anul trecut in aprilie, insa au existat speculatii conform carora avionul s-a incins prea tare.

Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni