• PRO TV
  • Au aterizat americanii pe Luna? Noi POZE reduc la tacere teoriile care sustineau ca aselenizarea a fost o FARSA! VIDEO

Au aterizat americanii pe Luna? Noi POZE reduc la tacere teoriile care sustineau ca aselenizarea a fost o FARSA! VIDEO

Au aterizat americanii pe Luna? Noi <span style="color:#f00;">POZE</span> reduc la tacere teoriile care sustineau ca aselenizarea a fost o <span style="color:#f00;">FARSA</span>! VIDEO

Una dintre cele mai importante realizari ale omenirii, omul pe Luna, a fost pusa la indoiala de diferite teorii ale conspiratiei, care sustineau ca aterizarea pe Luna a fost o mare farsa.

Acum exista insa dovezi incontestabile care certifica aselenizarea.

Satelitul Lunar Reconnaisance Orbiter (LRO) al NASA a facut noi fotografii ale suprafetei selenare care arata in mod clar urme de astronaut, urmele vehiculelor lunare si cele ramase de la decolarea modulelor care au aterizat pe Luna, informează Daily Mail.

LRO a realizat o serie de fotografii uimitoare ale suprafetei lunare incepând din 2009, de la o altitudine de aproape 50 de kilometri. De curând, satelitul a reusit o alta serie de fotgrafii, realizate de la o inaltime chiar mai mica, de 20 de kilometri.

Noe Petro, cercetator la NASA, descrie fotografiile ca fiind cele mai bune realizate vreodata. "Avem unele dintre cele mai uimitoare imagini ale suprafetei lunare pe care le-am vazut vreodata", a spus el. "Ne dau cea mai clara imagine a locurilor pe unde au fost astronautii", a adaugat omul de stiinta.

Potrivit lui Petro, lânga locul de aterizare al navetei Apollo 17 se vad clar urmele unde a fost parcat rover-ul lunar.

Primul obiect facut de om care a ajuns pe suprafata lunii a fost, de fapt, o sonda sovietica, numita Luna 2, din 1959. SUA a ajuns pe suprafata lunii pe 20 iulie 1969 cu misiunea Apolo 11.

De atunci, intre 1969 si 1972, au fost trimisi pe Luna 12 astronauti. Cu toate aceastea, teorii ale conspiratiei sustineau pâna de curând ca aselenizarile ar fi fost falsificate intr-un studio TV.

Unele dintre principalele dovezi in sustinerea acestei teorii erau faptul ca lipseau din fotografii stelele si faptul ca steagul american aparent flutura, desi se afla in vid. NASA a respins le-a lungul anilor orice fel de acuzatii de acest gen. In 2002, astronautul Buzz Aldrin chiar a dat un pumn unui producator de documentare care sustinea ca misiunile de pe Luna ar fi fost trucate.

Mediafax

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni