• PRO TV
  • Povestea unor studenti, stagiari pentru o vara in "curtea" omului care a facut Facebook - Mark Zuckerberg!

Povestea unor studenti, stagiari pentru o vara in "curtea" omului care a facut Facebook - Mark Zuckerberg!

Povestea unor studenti, stagiari pentru o vara in "curtea" omului care a facut <span style="color: rgb(0, 0, 255);">Facebook </span>- Mark Zuckerberg!

12 studenti români au fost, pentru o vara, stagiari la Facebook. Povestea lor a inceput in primavara acestui an, când compania din Palo Alto a trimis in România doi reprezentanti care sa recruteze tineri studenti pentru stagii platite de 3 luni.

La sfârsitul a doua zile in care au intervievat sute de aspiranti ei i-au ales pe cei 12 norocosi, care pe timpul verii au lucrat ca interni in cadrul celei mai mari retele de socializare din lume. Acestia au povestit, pentru gGândul, ce a insemnat pentru ei sa imparta acelasi birou cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg vine zilnic la birou, imbracat in jeansi si incaltat cu papuci Adidas, asa cum este infatisat si in filmul "The social network", spune Cristina Petrovici, studenta la Universitatea din Bucuresti, care s-a intors recent din America, unde a lucrat ca intern la Facebook timp de trei luni, pe postul de programator.

Miliardarul poarta mereu un tricou gri, despre care se zvonea ca ar fi acelasi, spune ea, insa Mark a demontat aceasta speculatie, spunând ca este un om simplu si ca are aproape 50 de tricouri la fel si chiar 50 de perechi de jeansi acelasi model. Zuckerberg le-a povestit angajatilor cum o data a fost provocat de un prieten sa poarte timp de un an camasa si cravata. "A acceptat provocarea, insa nu s-a mai simtit la fel de creativ imbracat in tinuta formala, iar când a revenit la tricou si jeansi s-a simtit mult mai destins", povesteste Cristina Petrovici.

Fondatorul Facebook, mai spune ea, obisnuieste sa vina la birou pe jos, mai ales atunci când il aduce la munca pe Beast, catelul lui alb.

Nu este insa singurul lucru nonconformist. Zuckerberg "organizeaza in weekend-uri gratare la el acasa, unde uneori ii invita pe interni. Anul acesta insa au fost aproape 400 de studenti din toata lumea in internship la Facebook si nu ar fi incaput toti intr-o singura seara acasa la Mark, iar ca sa nu discrimineze pe nimeni a impartit invitatii pe mai multe serii", spune românca.

"Desi este o casa recent cumparata, nu este o casa scumpa, nu este ceva pretentios. Este o casa cu curte si piscina unde ii invita pe studentii in practica, la câte un pool party", face ea o scurta prezentare, adaugând ca Zuckerberg este foarte deschis, sta de vorba cu internii, da mâna cu ei si se comporta ca si cu ceilalti angajati, adica foarte prietenos. "Exista zvonuri potrivit carora, daca mergi la munca in weekend si te intâlnesti cu Mark la birou, acesta te invita la masa", mai spune Cristina Petrovici.

Mark Zuckerberg "nu are o atitudine de sef. E bun prieten cu multi dintre angajati. Lumea il vede ca pe un tip foarte destept. Priveste mult in viitor. Multe din schimbarile care se fac pe site sunt in acord cu viziunea social-media. Nu e o vedeta, un star. E un om care vine in fiecare zi la munca", este de parere si Tiberiu Savin, care a fost atât de incântat de primul internship la Facebook, incât a hotarât sa plece si a doua oara, in vara aceasta.

Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni