• PRO TV
  • TOP 7 lucruri pe care nu le stiai despre pielea ta

TOP 7 lucruri pe care nu le stiai despre pielea ta

<span style="color:#f00;">TOP 7</span> lucruri pe care nu le stiai despre pielea ta

Orice femeie stie ca trebuie sa aiba grija de pielea ei pentru a fi frumoasa. insa, desi multi stim cum sa luptam impotriva ridurilor si sa prevenim diverse afectiuni, exista inca multe lucruri pe care nu toata lumea le cunoaste despre cel mai mare organ al corpului uman.

1. Aspectul si textura pielii pot reprezenta indicii despre starea de sanatate a fiecaruia . Uneori, o schimbare a aspectului pielii poate insemna o modificare a starii de sanatate. 

2. Toti oamenii au acelasi pigment in piele. Melanina, explica medicul Josie Tenore, este un pigment organic prezent in pielea tuturor, indiferent de rasa, acesta fiind responsabil de coloratura normala a pielii, parului si irisurilor. "Diferentele de culoare si de tonuri la oameni din aceeasi rasa sau din rase diferite sunt date de cantitatea de pigment prezenta in organism si a modului in care este repartizata", scrie womansday.com.

3. Pe masura ce imbatranim, pielea noastra elimina celulele moarte mai lent. V-ati intrebat vreodata de ce pielea copiilor pare intotdeauna rozalie si proaspata? Pielea, la orice varsta, produce celule noi care ajung in final la suprafata si mor, fiind eliminate, pielea celor tineri face acest lucru mai des, potrivit medicului Josie Tenore. "La copii, acest lucru se intampla la un interval de doua sau trei saptamani, ceea ce le confera acea piele stralucitoare. Dar, odata cu inaintarea in varsta, procesul de descuamare devine mai lent. Mai multe celule moarte raman la suprafata, rezultand o piele mai terna, mai deshidratata", spune Tenore.

In plus, expunerea directa la soare incetineste si mai mult acest proces.

4. Vergeturile pot fi prevenite (pana la un punct). Sarcina, fluctuatiile in greutate si chiar si cresterea in perioada adolescentei pot provoca vergeturi. Acestea pot fi combatute in fazele preliminare, cand colagenul si elastina sunt afectate, iar vergeturile sunt rosii sau violet. Atunci este momentul pentru ca vergeturile sa fie tratate cu cremele de specialitate.

Citeste tot articolul pe mediafax.ro.

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni