• PRO TV
  • Romanii au irigat in 2012 doar 1,2% din toata suprafata agricola. "Romania, te iubesc!" revine la ProTV

Romanii au irigat in 2012 doar 1,2% din toata suprafata agricola. "Romania, te iubesc!" revine la ProTV

Romanii au irigat in 2012 <span style="color: #f00">doar 1,2% din toata suprafata agricola. </span>"Romania, te iubesc!" revine la ProTV

Duminica, 30 septembrie, de la 18:00, in prima editie din cel de-al IX-lea sezon al emisiunii Romania, te iubesc!.

 

Am incercat sa fac o radiografie a sistemului de irigatii, in principal. De la oameni care muncesc si fac milioane de euro, pana la agricultorul care bate pamantul cu sapa fara niciun spor”, a marturisit Alex Dima, cel care deschide cel de-al IX-lea sezon al emisiunii Romania, te iubesc! cu o ancheta despre sistemul de irigatii, distrus cu o inconstienta naucitoare. 

Corespondentul stirilor ProTv a fost marcat in special de lipsa de organizare a agricultorului roman. „Avem 9,4 milioane de hectare de teren arabil. O comoara. Altii fac eforturi uriase sa faca agricultura in desert, iar noi ne batem joc. Anul acesta am irigat doar pe 1,2% din toata suprafata agricola”, a declarat revoltat Alex Dima. „De ani de zile ne incapatanam sa ne muncim pamantul pe fasii, pe bucatele, fara nicio gandire sau logica. 65% din terenul agricol este in aceasta situatie. M-a impresionat si suferinta oamenilor pe care i-am gasit in iarna sub zapada, iar acum, cand m-am intors la ei, erau parjoliti de seceta”, a continuat corespondentul. 

Desi sistemul de irigatii este la pamant, paradoxal, inca mai exista lucruri ce pot fi furate sau distruse. „Am gasit hoti la lucru, dar cu cine sunt acestia mana-n mana veti vedea duminica, 30 septembrie, de la 18:00, la Romania, te iubesc!”, a precizat Alex Dima, cel care prezinta si solutiile gasite de alte tari pentru a face agricultura profitabila, indiferent de conditiile meteorologice. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni