• PRO TV
  • Monica Davidescu, despre Aurelian Temisan: "Imi face inventarul vanatailor si imi da cu crema de arnica", dupa repetitiile de la "Dansez pentru tine"

Monica Davidescu, despre Aurelian Temisan: "Imi face inventarul vanatailor si imi da cu crema de arnica", dupa repetitiile de la "Dansez pentru tine"

Monica Davidescu, despre Aurelian Temisan: <span style="color:#f00;">"Imi face inventarul vanatailor</span> si imi da cu crema de arnica", dupa repetitiile de la "Dansez pentru tine"

Monica Davidescu lupta in cel de-al XIII-lea sezon de "Dansez pentru tine" pentru visul lui George Boghian.

Cat de greu ti se pare dansul, dupa primele repetitii? Cate ore repetati zilnic, tu si partenerul tau?

E ca antrenamentul unui  sportiv de performanta. Daca ti-ai intrerupt activitatea pentru un timp, e destul de greu pana intri din nou in ritm. Iar primele zile au fost solicitante la maximum. Apoi am inceput sa simtim rezultatele (febra, dureri musculare, articulare, vanatai). Sunt in perioada de recuperare prin exercitiu sustinut, cu toate ca mi s-a recomandat repaus.

Cum stai cu vanataile? Dar cu febra musculara?

Vanataile sunt destule, in mod special de la prizele cu partenerul, George. El nu a mai  lucrat in pereche la genuri de dans care includ si prize, iar eu redescopar lucruri invatate acum 15-20 ani, pe care le iau de la zero. E prima saptamana in care ne descoperim ca parteneri de dans si e destul de greu sa ne coordonam. O vom face pana la urma. Cat despre febra musculara, e cea mai putin importanta, pentru ca se combate usor, cu incalzire buna inainte de intrarea la repetitii. Si daca nu o lasi sa se manifeste si faci zilnic exercitii de incalzire, trece usor, de la o zi la  alta.

Ai avut parte de accidentari?

Am facut o intindere de ligament la sold. Este destul de dureroasa si nu ma lasa nici sa ma asez, nici sa ma ridic, nici sa merg, nici sa stau... e tare sacaitoare. Am apelat la sfaturile medicului si la leacurile babesti (punguta cu sare aplicata pe locul dureros ca sa amelioreze inflamatia).

Ce faci seara, cand ajungi acasa, pentru a scapa de oboseala? Bai fierbinti, masaje? Iei aspirina sau calmante, daca simti dureri in anumite zone ale corpului?

Mai intai, uit de toate ocupandu-ma de fetita noastra si acordand atentie ei si tuturor lucrurilor marunte ce tin de ingrijirea ei. Dupa ce adoarme, ma ocup si de mine, daca mai am forta, daca nu... fac un dus fierbinte, iau o aspirina si ma bag in pat, pentru ca somnul e cel care ajuta la recuperare, prin relaxarea tuturor muschilor. Pacat ca e putin.

Te ajuta si sotul?


Imi face inventarul vanatailor si imi da cu crema de arnica, ajuta la vindecarea lor. Se ocupa mai mult de ingrijirea fetitei si asta imi ofera mie mai mult timp liber si mai multa relaxare psihica.

Cum iti recuperezi energia si cum te pregatesti pentru o noua zi grea?

In fiecare dimineata iau o tableta de vitamine (include multe vitamine si minerale), in rest mananc la fel ca si inainte. Fara carne, fara grasimi, cu multe legume, fructe, lactate si, din cand in cand, peste.

Suferi de vreo afectiune care ti-ar putea face probleme ori ai facut vreo operatie si ti-e teama sa nu te accidentezi tot in zona respectiva?
De la primul antrenament imi protejez genunchiul drept, care a suferit candva tot in urma unui spectacol solicitant fizic, Chicago. Imi dau cu o crema care incalzeste zona dureroasa si imi pun genunchiera, de care nu ma voi lipsi nici in spectacol.

Care crezi ca sunt punctele slabe, la care mai trebuie sa lucrati tu si partenerul tau, pentru a le "indrepta"? Dar punctele forte?

Cred ca nu stam inca foarte bine la coordonarea in pereche, facem eforturi sa depasim acest obstacol. Acum nu vedem decat punctele slabe si avem senzatia ca sunt multe (pozitie, varf lipit, plie adanc, pas mare), dar ne perfectionam pe zi ce trece. El e foarte bun la freestyle si sper sa pot invata si eu mai multe elemente, ca sa facem echipa buna si aici.

De care dintre stilurile de dans ti-e frica?

Oare putem sa luam  un dans ca fiind usor?! Tratam dansurile foarte serios si ne e teama de fiecare in parte. Fiecare are elemente noi, pozitii diferite si, cum George se pricepe de minune la freestyle, e mai greu sa imprumuti de acolo elemente pentru dansurile clasice. Eu mai am unele cunostinte de dans clasic, dar nu au fost exersate indeajuns incat sa pot spune ca le si stapanesc.

Care dintre dansuri ti se pare cel mai usor si care ar fi cel mai greu?
Deocamdata ne pregatim pentru prima  emisiune, care include vals si un dans-poveste la libera alegere.

Ti se pare ca ii e putin rusine partenerului tau sa te atinga si de aceea, deocamdata, e cam stingher si nu va ies dansurile chiar asa cum ar trebui?
Trece un timp pana ne  coordonam. George da dovada de mult bun simt si atentie. Pozitia obligatorie din dans il face putin rigid  si dur la miscarile in pereche.  Exersam zilnic la relaxarea in pozitia obligatorie si stiu ca pana vineri, 26 octombrie, cand va incepe emisiunea, vom face progrese mari.

A fost vreun moment in care ai simtit ca n-o sa poti duce greul, din cauza oboselii? Sau e prea devreme pentru asta?
Chiar  acum trec prin acest moment. Din cauza durerilor destul de  mari la ligamentul intins, am senzatia ca ziua asta de repaus (in care repet fara sa fac miscarile pana la capat) va fi greu de recuperat.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni