• PRO TV
  • In Romania anului 2012: Leontin, un baiat de 11 ani, merge pe jos 4 kilometri pana la scoala si isi face temele la lumanare

In Romania anului 2012: Leontin, un baiat de 11 ani, merge pe jos 4 kilometri pana la scoala si isi face temele la lumanare

In Romania anului 2012: Leontin, un baiat de 11 ani, merge pe jos 4 kilometri pana la scoala si isi face temele la lumanare

Desi pare greu de crezut, intr-o lume in care parca nu existi daca nu esti conectat la internet, foarte multi copii inca invata la lumanare. Leontin, un baiat de 11 ani din Bistrita Nasaud, este doar unul dintre ei.

Elev in clasa a VI-a, pustiul sta in varf de munte cu ai lui, intr-o casa fara electricitate. Si cu toate acestea, le face fata colegilor lui de scoala, acolo unde ajunge dupa ce strabate 4 kilometri pe jos, prin salbaticie.

Desi are doar 11 ani, Leontin este deja incercat de viata ca un om matur. Baiatul face eforturi urisase ca sa ajunga la scoala, dar nu se lasa.

Odata intors acasa, micutul isi asaza caietele si cartile pe masa din bucatarie, iar la lumina lumanarii isi face temele. De televizor a auzit de la vecinii din sat, iar de calculator, de la colegii de clasa. Dar asta nu l-a impiedicat sa isi vada de carte.

Parintii lui Leontin sunt fermieri si din asta isi castiga existenta. Recunosc, insa, ca le-ar fi de o mie de ori mai usor daca ar avea si ei electricitate ca restul lumii.

Autoritatile spun ca proiecte pentru electrificare au fost facute inca din 2008, insa din lipsa de fonduri s-au sistat.

Pana atunci Leontin ramane doar cu visul ca intr-o buna zi va afla si el ce este internetul.

Daca vrei sa-l ajuti pe Leontin, poti lua legatura cu mama lui, Elena Neamt, la numarul de telefon 0743.872.263.


Campanie sustinuta de ING asigurari de viata

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni