• PRO TV
  • Termocentrala Anina, o ruina de peste un miliard de dolari. O ancheta "Romania, te iubesc!"

Termocentrala Anina, o ruina de peste un miliard de dolari. O ancheta "Romania, te iubesc!"

Termocentrala Anina, o ruina de peste un miliard de dolari. O ancheta "Romania, te iubesc!"

Termocentrala Anina, un proiect de suflet al sotilor Ceausescu, nu a functionat niciodata, desi a inghitit o suma fabuloasa: peste 1 miliard de dolari.

De la 18:00, in prima editie a celui de-al X-lea sezon al emisiunii Romania, te iubesc! corespondentul Stirilor ProTV Rares Nastase patrunde in culisele unei drame sociale si prezinta urmarile unui mare esec industrial al Epocii de Aur.

Este vorba despre Anina, locul unde sotii Ceausescu visau sa scoata curent din piatra seaca. Au adus mii de muncitori din toata tara, pentru un santier megalomanic, un colos industrial care a produs doar risipa”, declara Rares Nastase.

Am mers pe urmele proiectantilor si am discutat cu toti cei implicati in proiect la vremea respectiva. Ne intoarcem in timp sa vedem cat de ridicol s-a dezvoltat proiectul industrial de la Anina, dar suntem prezenti si in realitatea dura a locului, dominat de saracie si de colaps. Ii cunoastem pe muncitorii de atunci si asistam la lupta lor pentru supravietuire de acum”, mai dezvaluie corespondentul. 

In aceeasi editie a emisiunii, Rares introduce telespectatorii intr-o comunitate aparte – Airsoft. „Barbatii au avut nevoie din toate timpurile sa-si consume energia. Cand nu duc razboaie adevarate, le simuleaza, se joaca. Dar nu oricum, ci organizat. Cand nu poarta uniforma militara si nu trag cu arma, traiesc weekend-uri spartane in stil militaresc”, declara Rares.

Romania este o tara cu un potential urias pentru acest turism de nisa, putin speculat, putin dezvoltat insa. Rares Nastase a mers la simularile tactice pentru a-i vedea in actiune pe cei care prefera sa-si petreaca timpul liber in stil spartan.

Departe de tumultul societatii se dezvolta o comunitate aparte, cu iscoade, superiori, strategi si pioni de sacrificiu. Au arme care par reale, se pregatesc intens, fac taras pe coate prin zapada, pe ger si accepta ordine rastite”, divulga „spionul” Rares. Din pacate, desi in Romania exista nenumarate locuri ideale pentru Airsoft, conditiile de cazare lipsesc cu desavarsire, iar domeniul este foarte putin speculat. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni