• PRO TV
  • Marturiile unui militar roman invitat in culisele show-ului "The Wall": "Mi-as dori ca omenirea sa ajunga la acel stadiu de intelepciune incat sa nu mai fie necesara meseria mea" 

Marturiile unui militar roman invitat in culisele show-ului "The Wall": "Mi-as dori ca omenirea sa ajunga la acel stadiu de intelepciune incat sa nu mai fie necesara meseria mea" 

Marturiile unui militar roman invitat in culisele show-ului "The Wall": "Mi-as dori ca omenirea sa ajunga la acel stadiu de intelepciune incat sa nu mai fie necesara meseria mea" 

Cativa militari romani raniti in misiuni in Irak si Afganistan s-au intalnit cu Roger Waters in culisele show-ului "The Wall", care a avut loc miercuri seara, in Capitala, artistul dorind sa le multumeasca pentru sacrificiul lor in operatiunile de mentinere a pacii in zone afectate de conflicte.

In fata portilor din fier din Piata Constitutiei, cativa militari romani care au fost grav raniti in misiunile din Afganistan si Irak asteptau sa intre in spatiul de concert. De altfel, ei au fost singurii spectatori care s-au putut intalni fata in fata cu Roger Waters. Artistul, al carui tata a murit in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a decis ca in pauza show-ului "The Wall" - care vorbeste despre victimele sistemelor politice, conflictelor si ideologiilor - sa cunoasca militari veterani din tarile in care canta.

Printre cei pregatiti sa il cunoasca pe artist s-a numarat si Laurentiu Serban. In 2006, Laurentiu se afla in misiune in Afganistan, iar, in timpul unei misiuni de patrulare, automobilul in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Despre prezenta sa la concert, acesta a spus ca este rezultatul unei surprize.

"Cand am primit telefonul sa particip la concert, nu speram... E o mare bucurie, pentru ca eu sunt dintre cei care au crescut cu aceasta muzica. Este un mare eveniment in Romania", a declarat Laurentiu Serban pentru Mediafax.

Cantecul sau preferat din discografia Pink Floyd este "Shine On You Crazy Diamond", pe care l-a ascultat prima data cand avea 10 ani. "N-as vrea sa intru in polemica, dar mi-as dori si eu, probabil ca si Roger Waters, ca omenirea sa ajunga la acel stadiu de intelepciune incat sa nu mai fie necesara meseria mea de militar", a spus Laurentiu Serban despre mesajul show-ului lui Waters.

"A reusit sa darame un zid destul de mare, care s-a intins pe tot estul Europei. E o mare onoare sa il intalnesc. Nu vreau sa il intreb ceva, vreau doar sa imi exprim onoarea ca m-am intalnit cu el si am avut aceasta ocazie unica", a completat Laurentiu Serban.

Un alt militar aflat pe lista celor cu care s-a intalnit Waters, Dorin Petrut, a apreciat gestul artistului. "Nu exista pace fara razboi. Pentru democratie si libertate mai trebuie sa platim si cu sange. Conteaza ca cineva se mai uita si la sacrificiile facute de noi", a declarat acesta. In 2007, Petrut se afla in misiune in Irak si a fost ranit grav in urma unei explozii.

Cantecul formatiei Pink Floyd pe care il prefera Dorin este "Another Brick In The Wall", pe care il stie din liceu, dar, cand vine vorba de asocierea dintre muzica si meseria sa, acesta vorbeste despre melodii "adecvate". "Pentru misiuni avem rock 'n' roll, pentru dor de casa, doinele, iar pentru relaxare, Jean Michel Jarre, Pink Floyd, cateodata Abba", a spus acesta zambind.

In ceea ce priveste intalnirea cu Roger Waters, Dorin a declarat: "Vreau doar sa ii strang mana. Consider ca s-au pus toate intrebarile si s-au primit toate raspunsurile".

Muzicianul britanic Roger Waters a sustinut in august 2013, in Piata Constitutiei, impresionantul show "The Wall", in fata unui public de peste 50.000 de persoane.

Publicul de la Bucuresti a facut cunostinta cu personaje uriase, gonflabile, precum "profesorul terorist", care apare in piesa "Another Brick In The Wall", sau, spre final, un porc mistret urias, care avea tatuate pe el simboluri precum secera si ciocanul, svastica, dar si logouri ale unor mari corporatii.

Din show nu au lipsit hiturile "Mother", "Good Bye Blue Sky", "Hey You", Comfortably Numb".

Spectacolul a beneficiat de prezenta unui cor de copii romani, selectati special de echipa lui Roger Waters, pentru a-l acompania pe rocker la piesa "Another Brick In The Wall", alaturi de uriasul "profesor" gonflabil. Celebra piesa este unul dintre cele mai asteptate momente din show-urile "The Wall", aceasta fiind cu atat mai speciala cu cat Roger Waters o interpreteaza de fiecare data alaturi de copii din tara gazda, iar Romania nu a facut exceptie.

Roger Waters "si-a facut temele" pentru concert, sustinand un mic discurs in limba romana. "Buna seara! Bine ati venit. Sunt foarte fericit ca ma aflu aici", a spus Waters, inainte sa le multumeasca copiilor romani din cor pentru prestatia lor pe scena.

Superproductia "The Wall" este inspirata de cel de-al 11-lea album, omonim, al trupei Pink Floyd. Considerat o adevarata capodopera, show-ul "The Wall" este combinatia perfecta de muzica live, proiectii impresionante, efecte vizuale uimitoare si decoruri grandioase, toate reunite intr-o constructie colosala, conceputa sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, intreaga punere in scena bucurandu-se in prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o productie multidimensionala fabuloasa despre care intreaga presa internationala vorbeste la superlativ.

"The Wall" este unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonand cu multe generatii de fani.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni