• PRO TV
  • Un sat din Franta si-a gasit medic roman pe Internet. Francezii au refuzat postul, fiindca nu era la un drum principal

Un sat din Franta si-a gasit medic roman pe Internet. Francezii au refuzat postul, fiindca nu era la un drum principal

Un sat din Franta si-a gasit medic roman pe Internet. Francezii au refuzat postul, fiindca nu era la un drum principal

Oamenii din Champlan, un sat de 2.500 de locuitori la cativa kilometri de Paris, si-au gasit salvarea gratie unui doctor din Romania. Dupa ce medicul din localitate s-a pensionat la inceputul anului, locuitorii din Champlan au fost refuzati de fiecare compatriot de-a lor caruia i-au propus sa preia cabinetul.

Ramas fara solutii, primarul a dat anunt pe Internet, dar nici asa nu a avut mai mult succes. Trecusera deja 8 luni si oamenii din Champlan erau disperati, mai ales ca localitatea nu e la vreun drum principal, asa ca le era greu sa ajunga pana la o clinica pariziana. Problema e de altfel una comuna in zona pariziana, unde o treime din medicii generalisti sunt in pragul pensionarii iar cei mai tineri prefera orasele mari sau macar localitatile aflate la un drum principal.

Trei romani, zero francezi

Pana la urma, solutia tot de pe Internet a venit. Trei medici din Romania au descoperit anuntul pe un portal francez de specialitate si au fost interesati sa preia cabinetul din Champlan. Dintre cei trei a fost ales timisoreanul Stefan Orbulescu, cu 25 de ani de experienta, dintre care o parte chiar in Franta. Niciun francez, in schimb, nu s-a inghesuit, spre dezamagirea primarului.

Nu mi-e usor sa las in urma mea Timisoara”, a recunoscut medicul roman pentru cotidianul francez Le Parisien “si sa reiau practica medicala intr-o localitate care n-a mai avut doctor de 8 luni. Dar vin ca sa muncesc si cred ca voi reusi, cu ajutorul oamenilor de aici”.

La randul lor, cei din Champlan sunt entuziasmati. Francezii i-au pregatit deja noului lor medic roman un cabinet mai mare decat cel vechi, amenajat in locul fostului club de handmade. Primarul spera chiar ca Stefan Orbulescu sa-i lase mostenire cabinetul din Champlan fiicei sale, actualmente studenta la medicina.
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni