• PRO TV
  • Are 22 de ani, e frumoasa foc si lucreaza ca sofer pe camion: "M-am obisnuit foarte repede si imi place ceea ce fac"

Are 22 de ani, e frumoasa foc si lucreaza ca sofer pe camion: "M-am obisnuit foarte repede si imi place ceea ce fac"

Are 22 de ani, e frumoasa foc si lucreaza ca sofer pe camion: "M-am obisnuit foarte repede si imi place ceea ce fac"

Frumoasa foc, delicata si foarte cocheta. Aceasta este prima impresie pe care o lasa Maria Daniela Cioanca, o bistriteanca de 22 de ani care si-a ales o meserie neobisnuita: lucreaza in domeniul transporturilor, un sector dominat de barbati. Tanara conduce prin Europa un camion care, incarcat cu marfa, poate ajunge la 40 de tone. Vehiculul are 500 cai putere, cutie automata, servo hidraulic, este lat de 2,5 metri, inalt de 4 metri si lung de 16 metri, scrie bistriteanul.ro, care a publicat un interviu cu ea.

Maria Daniela Cioanca s-a nascut in Mureșenii Bârgăului, un sat din partea de est a judetului Bistrita-Nasaud, are doar 22 de ani, a terminat Facultatea de Administratie Publica, Stiinte Politice si ale Comunicarii, vorbeste patru limbi straine - germana, spaniola, engleza si franceza, iar din august 2013 lucreaza ca sofer de camion

Pasiunea mea de a conduce m-a insotit inca de mic copil, cand tatal meu imi povestea despre masini si ma lasa sa conduc fie prin curte, fie pe drumurile de tara. La 18 ani mi-am luat numai permisul pentru categoria B deoarece urma clasa a XII-a si m-am axat mai mult pe invatatul pentru Bac. In 2010 am absolvit Liceul Radu Petrescu in Prundu Bargaului, apoi m-am inscris la facultate, la Bistrita la UBB, la FSPAC, sectia Administratie Publica. In anul doi de facultate, iubitul meu, detinand permisul de conducere B-E, C-E, s-a angajat la o firma din Spania care detine camioane inmatriculate si in Romania. Am hotarat amandoi sa obtin permisul categoria C-E si atestatele necesare si sa lucram amandoi pe camion dupa ce imi dau licenta in anul trei. Zis si facut... Am absolvit si la scurt timp am venit amandoi si am inceput lucrul pe camion. Am stat 6 luni incontinuu numai in camion. Aici e casa noastra...bucataria..living-ul... dressing-ul...tot. Multora li se pare ciudat, dar eu m-am obisnuit foarte repede si imi place ceea ce fac”, a povestit Daniela pentru bistriteanul.ro.


Sursa foto: Facebook, bistriteanul.ro

In doar o jumatate de an de cand e sofer pe camion, Daniela a avut ocazia de a vizita multe dintre cele mai frumoase tari ale Europei; cel mai des tranziteaza Germania, Franta si Spania.  In pauzele de odihna, tanara isi pune rolele in picioare si viziteaza orasele prin care ajunge. “Pentru ca indragesc sportul, avem cu noi in camion role. In septembrie 2013 am fost cu rolele aproximativ 18 km intr-o singura zi pentru a vizita Berlinul, un oras deosebit. Am vizitat in acelasi mod alte multe orase precum: Hamburg, Barcelona, Madrid, Rotherdam.” povesteste Daniela.

 

Citeste tot interviul si vezi mai multe fotografii pe bistriteanul.ro.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni